'Masline'

Položeni vijenci, zapaljene svijeće: Sjećanje na poginule hrvatske branitelje

Kultura / Flash | 31. 10. 2016. u 10:35 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U povodu blagdana Svih svetih i Dušnoga dana, ispred središnjeg križa na rimokatoličkom groblju "Masline" u Mostaru, na grob pokojnog doministra MUP-a Federacije BiH Joze Leutara i kod spomenika braniteljima ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače položeni su vijenci i zapaljene svijeće.

Uz visoka izaslanstva Hrvatskoga narodnoga sabora (HNS) i HDZ BiH te Ministarstva obrane BiH i Oružanih snaga BiH, vijence su položili i svijeće zapalili predstavnici braniteljskih i stradalničkih udruga.

Nakon polaganja vijenaca u mostarskoj katedrali Marije Majke Crkve služena je sveta misa zadušnica za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje.

Predsjednik HNS-a i HDZ-a BiH Dragan Čović podsjetio je da je uoči Dana mrtvih i Svih svetih običaj Hrvata katolika obići groblja i prisjetiti se svojih najbližih.

''Na taj način sjećamo se i svih onih koji su svoje živote vezali za našu domovinu BiH i svoj hrvatski narod'', kazao je Čović. Dodao je kako je njihova žrtva obveza za cjelokupni hrvatski narod u BiH.

''Mi na svoj način proživljavamo i pokušavamo urediti BiH. Često nemamo usklađene stavove kako bi to trebalo uraditi, ali mislim da će nas standardi na koje nas tjeraj EU i NATO savez sve mobilizirati kako bi pronašli tu mjeru usklađenosti između nas'', zaključio je Čović.

Kopirati
Drag cursor here to close