Sve je premostivo

Političke stranke podržale Mostar za EPK 2024.

Podsjetimo, mostarski ogranci SDP-a i SDA odbili su ranije dati svoj potpis, zbog 'nedovoljno financijske transparentnosti'.
Kultura / Flash | 18. 06. 2019. u 17:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavnici većine političkih stranaka u Mostaru dale su podršku gradu za europsku prijestolnicu kulture 2024. potvrđeno je za Bljesak.info.

''Današnji sastanak je bio konstruktivan. Riješili smo sve nedoumice i sutra potpisujemo potvrdu te će tom prilikom biti obznanjeno što smo dogovorili'', kazao je za Bljesak.info Danijel Vidović, član tima Mostar 2024 nakon današnjeg sastanka s predstavnicima političkih stranaka u Gradskoj vijećnici.

Foto: Bljesak.info / Političke stranke podržale Mostar za EPK 2024.

Podsjetimo, mostarski ogranci SDP-a i SDA odbili su ranije dati svoj potpis, zbog 'nedovoljno financijske transparentnosti'. Salem Marić, čelnik mostarskog ogranka SDA, rekao je ranije za Bljesak.info kako su političke stranke u ovom slučaju u ulozi Gradskog vijeća.

Foto: Bljesak.info / Političke stranke podržale Mostar za EPK 2024.

 ''Mi i dalje apsolutno dajemo podršku kandidaturi Mostara za europsku prijestolnicu kulture što smo pokazali i našim prvim potpisom na prvu aplikaciju. Sad je Mostar ušao u ozbiljniju priču'', rekao je Marić i dodao kako je SDA na sastanku s mostarskim gradonačelnikom Ljubom Bešlićem zatražila da joj se dostave izvještaji i aplikacija koja će se slati.

''Tražimo veću transparentnost projekta, da znamo što ćemo potpisati i da zajednički odlučujemo o tome, a ne da se o tome odlučuje pojedinačno'', rekao je Marić. Edin Zagorčić, čelnik mostarskog SDP-a koji je također zatražio dodatna pojašnjenja o projektu, rekao je pak kako je stav njegove stranke jasan, a to je da je kandidatura projekt koji je prevažan za Mostar.

Foto: Bljesak.info / Političke stranke podržale Mostar za EPK 2024.

Od ideje se ne smije odustati. ''Mislim da nitko nema pravo da ga dovede u pitanje i da se projekt ispolitizira. Inzistiramo na većoj transparentnosti protoka novca, hoće li to opteretiti proračun, u kojoj mjeri i na koji način će se to vraćati. Želimo da stranke dobivaju dokumente koji ukazuju na transparentan rad'', rekao je Zagorčić ranije za Bljesak.info.

Kopirati
Drag cursor here to close