Književnici

Pokreće se Otvorena čitaonica u Mostaru

Kultura / Flash | 08. 03. 2016. u 11:56 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Društvo hrvatskih književnika Herceg-Bosne pokreće Otvorenu čitaonicu u kojoj će članovima Društva i građanstvu biti dostupna nakladnička djelatnost Društva.

Knjižnica u svome fundusu posjeduje sva izdanja objavljena u društvu kao i druga izdanja, poklone darovane od prijatelja, suradnika i pomagatelja.

''Budući da Knjižnica Društva posjeduje niz djela iznimne umjetničke i znanstvene vrijednosti smatrali smo se dužnim otvoriti čitateljstvu naša vrata i biti im na usluzi'', navodi se u priopćenju Društva i dodaje kako su odlučili, smatrajući da u HDHS Kosača postoje prostori koji se mogu bolje iskoristiti, prihvatiti ponudu te spomenute prostore funkcionalno prilagoditi gore rečenoj namjeni.

''Naše Društvo je neprofitna organizacija pa vjerujemo kako znate da ono nije redoviti korisnik sredstava ni iz kojega proračuna, iako obavlja važnu društvenu djelatnost, lijepo Vas pozivamo da pomognete u provedbi naše ideje i da razmislite o načinu suradnje. Naša je želja okupiti što veći broj podupiratelja Čitaonice da bismo primarno njima omogućavali bliske susrete s knjigom i umjetničkim djelima'', navodi se u priopćenju i dodaje kako im je za pokretanje projekta dovoljno 10.000 KM.

Društvo hrvatskih književnika Herceg-Bosne navodi kako im je stoga potrebna financijska potpora, ali i donacije u knjigama.

Kopirati
Drag cursor here to close