Životinjski svijet Imotske krajine

Pogledajte vrijednu prirodoslovnu izložbu ptica i zvijeri iz privatne zbirke Roka Rebića

''Ovo što je izloženo ovdje vrijedi toliko da sam, za taj novac, mogao kupiti kuću na Mejama”, rekao je Roko Rebić.
Kultura / Flash | 20. 07. 2019. u 09:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Zavičajnom muzeju u Imotskom otvorena je izložba “Životinjski svijet Imotske krajine”.

Radi se o prirodoslovnoj izložbi ptica i zvijeri iz privatne zbirke Roka Rebića.

Ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Imotski Ankica Jukić istaknula je da ova izložba nije u okviru Imotskih sila zbog toga što se, zbog zahtjevnosti projekata poput Hasanaginice, ali i same izložbe, njezin termin mijenjao.

“Odraditi ovako 2 velika projekta u 14 dana - Hasanaginicu i ovu izložbu, mogu samo djelatnici Pučkog otvorenog učilišta Imotski. Zahvaljujem svojim prijateljima i radnim kolegama koji su na svojim leđima iznijeli tako velik teret. Naravno, zahvaljujem gospodinu Roku Rebiću koji je ovu svoju preveliku ljubav ustupio nama, da bismo mi to mogli pokazivati, ali i učiti iz toga”, izjavila je ravnateljica.

Dodala je kako zahvaljuje Ministarstvu kulture Republike Hvatske, koje je odobrilo sredstva za ovu izložbu te osnivaču POU-a Gradu Imotskom, koji podržava svaki projekt Učilišta.

Branimir Leko, voditelj Zavičajnog muzeja, prisutnima je rekao nekoliko riječi o samoj izložbi.

“Izloženo je 76 preparata - ptica, zvijeri te sisavaca. Pripremljen je i grafički dio, a na samim natpisima nalaze se QR kodovi koji posjetiteljima omogućuju preslušavanje zvuka glasanja pojedine životinje”, rekao je.

Vlasnik zbirke Roko Rebić pohvalio se svojim 50-godišnjim lovačkim stažom.

“Ovo je produkt moga truda i rada. Usporedbe radi, ovo što je izloženo ovdje vrijedi toliko da sam, za taj novac, mogao kupiti kuću na Mejama”, istaknuo je Rebić, prisjetivši se situacije u kojoj je na -30 stupnjeva ostao sam, ali je ipak ustrijelio vuka.

Ravnateljica Ankica Jukić i voditelj Muzeja Branimir Leko uručili su Roku Rebiću zahvalnicu, apostrofirajući prekrasnu suradnju, za koju se nadaju da će se i nastaviti.

Kopirati
Drag cursor here to close