Ekskluzivno

Pogledajte fotografije sa snimanja filma Mrtve ribe plivaju na leđima

Kultura / Flash | 03. 04. 2016. u 08:07 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U nedjelju, 3. travnja u Mostaru je počelo snimanje filma 'Mrtve ribe plivaju na leđima' u režiji Kristijana Milića, a po scenariju Josipa Mlakića.

Pogledajte ekskluzivne fotografije s početka snimanja filma.

Film, u produkciji kuće Eurofilm iz Zagreba i Oktavijan iz Mostara snimat će se tijekom travnja na lokacijama u Mostaru i okolici, a glumačku postavu čine Goran Bogdan, Marinko Prga, Asim Ugljen, Slaven i Mario Knezović, Ornela Vištica, Maja Lasić, Asja Jovanović, Jelena Kordić, Marijana Mikulić,Đorđe Kukuljica, Dragan Despot, Miro Barnjak, Marko Cindrić, Ivo Krešić, Velibor Topić, Mirvad Kurić te brojni drugi.

"Vjerujem da ovaj film može djelovati katarzično i pomoći ljudima, prije svega, u Mostaru koji i danas živi kao podijeljeni grad, da zaliječe svoje ratne rane", istaknuo je Knezović.

Zadovoljan činjenicom da će njegov rodni grad na mjesec dana biti filmski grad.

Zadovoljstvo nije skrivao ni redatelj filma Kristijam Milić, koji je iskazao zadovoljstvo činjenicom da ce se u Mostaru rediti i kazališna predstava po istoj knjizi kao i film koji on radi.

"Radi se o puno zanimljivih priča i zanimljivih likova a Josip Mlakić je izuztno dobar pisac i vjerujem da će film biti uspješan", kazao je redatelj Milić.

U filmu će se okušati i 70-tak statista iz Mostara, pa će grad na Neretvi čitav mjesec biti u filmskom duhu.

Radnja filma smještena je u poratne godine u BiH provinciji, a jedina poveznica priče je bizarno samoubojstvo koje je zapanjilo gradić. Zanimljivo je da će se film snimati u crno-bijeloj tehnici.

Slaven Knezović je rekao kako će ovaj film biti nešto najveće u njegovoj karijeri i ono što će ostaviti Mostaru i Hercegovini.

Inače, Mlakić i Milić su ''uigrani'' dvojac čiji je film 'Živi i mrtvi' osvojio rekordan broj pulskih Arena.

Kopirati
Drag cursor here to close