Bogat program

Počinje Kulturno ljeto župe Goranci 2017.

Kultura / Flash | 11. 07. 2017. u 08:46 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovogodišnja manifestacija Kulturnog ljeta župe Goranci 2017. počinje 15. srpnja i traje do sredine rujna.

Kulturno ljeto otvorit će projekcija dokumentarnog filma "Čabulja" 15. srpnja, a završit MTB biciklističkom utrkom.

Projekcija dokumentarnog filma Čabulja, autora Marija Raguža, koji progovara o stradanju, ratu, potrazi i ljubavi prema obitelji, premijerno će biti prikazan na mjestu gdje se događaj i zbio, u podnožju Čabulje.

Projekcija filma je predviđena u Osnovnoj školi pod Jelom 15. srpnja u 20 sati, priopćili su organizatori, Eko udruga Vilino polje i portal Goranci online, kojima su se pridružili i članovi Hrvatskog kulturno umjetničkog društva Goranci.

Kao i prošlih godina, u okviru Kulturnog ljeta župe Goranci, otvoren je natječaj za najbolju i najljepšu fotografiju. Fotografije moraju biti autorske, a svaki sudionik može poslati maksimalno dvije fotografije dimenzija 2433 x 3638 pixela (20 x 30 cm) isključivo na mail [email protected].

Promocija knjige pjesama "Putnik u vremenu" bit će upriličena 30. srpnja u Bogodolu u 20 sati, a riječ je o prvijencu mladog autora Ivana Vrljića, odnosno zbirci od 44 pjesme ljubavne tematike, nastale u proteklih desetak godina.

Središnji događaj Kulturnog ljeta - pučko veselje planirano je 6. kolovoza, a održat će se na igralištu na Bilom grebu.

U Osnovnoj školi pod Jelom 10. kolovoza u 20 sati predviđena je promocija romana "Posljednji", mostarske književnice Anite Martinac. Autorica u romanu priču o Križnom putu gradi na sudbini Šimuna Marića i njegovih generacijskih prijatelja.

MTB biciklistička utrka održat će se 11. rujna na autentičnim lokalitetima Goranaca.

Datum održavanja Pete Memorijalne utrka konja Ante Tomić – Fric i Miroslav Krešić – Mić, koja se već tradicionalno organizira u spomen na Antu Tomića – Frica i Miroslava Krešića – Miću, rano preminule Gorančane i velike zaljubljenike u konjički sport i očuvanje tradicije uzgoja konja na Bilima, bit će naknadno objavljen.

Kopirati
Drag cursor here to close