Međunarodni festival

Počeo 33. festival ''Sarajevska zima''

Kultura / Flash | 07. 02. 2017. u 19:23 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Međunarodni festival "Sarajevska zima", 33. po redu, službeno je počeo večeras u Narodnom pozorištu u Sarajevu, govorima i otvaranjem izložbe ''Različitost, kreativnost i zajednica'' koja predstavlja dio kulture Indonezije i Indije.

Brojni uzvanici imali su priliku vidjeti ples i rukotvorine te slušati glazbu te dvije države.

Direktor Festivala Ibrahim Spahić najavio je da će se i ove godine u Sarajevu sastati predstavnici i ljubitelji kulture iz brojnih država.

Podsjetio je da je glavni tajnik Vijeća Europe pokrovitelj 33. Međunarodnog Festivala te da je u pismu istaknuo da Vijeće Europe već 25. godina prepoznaje umjetničke vrijednosti festivala koji putem umjetnosti promovira europski kulturni identitet i raznolikosti.

Otvaranju su nazočili predstavnici kulturnog, javnog i političkog života, među kojima i visoki predstavnik za BiH Valentin Inzko, veleposlanica Indonezije Amelia Ahmad Jeni te veleposlanik Indije Fahul Chhabra, koji je i pokrovitelj festivala.

Festival "Sarajevska zima" bit će održan od 7. veljače do 21. ožujka pod motom "Svileni put umjetnosti". Planirano je sudjelovanje umjetnika iz država sa svih kontinenata, a sastoji se od kazališnih predstava, koncerata, filmova, likovnih umjetnosti, izložbi, panel diskusija, književnih večeri, arhitekture, videa, programa predstavljanja kulturne baštine i dječjih programa.

Kopirati
Drag cursor here to close