Mostar

Počelo obilježavanje 42. godišnjice Univerziteta "Džemal Bijedić"

U povodu ove godišnjice na Univerzitetu će idućih dana biti upriličen niz manifestacija.
Kultura / Flash | 05. 02. 2019. u 12:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prezentacijom znanstvenoistraživačkih i međunarodnih projekata danas je u Mostaru počeo svečani program obilježavanja 42. godišnjice postojanja Univerziteta "Džemal Bijedić".

Foto: Fena / Obilježavanje 42. godišnjice Univerziteta "Džemal Bijedić" 

 Prorektorica za međunarodnu suradnju na Univerzitetu "Džemal Bijedić" u Mostaru Maja Kazazić kazala je kako je ovo prvi događaj dvotjednog programa obilježavanja 42. godišnjice osnivanja Univerziteta na kojemu su predstavljeni znanstvenoistraživački i međunarodni projekti. 

''Danas smo predstavili pet znanstvenoistraživačkih te 13 međunarodnih projekata u kojima je Univerzitet tijekom 2018. godine sudjelovao kao partner'', kazala je Kazazić. 

Dodala je kako su znanstvenoistraživački projekti većinom financirani od strane Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti kao i Fonda za okoliš i zaštitu. 

''Također, predstavljeno je devet Erasmus+ projekata za izgradnju kapaciteta u visokom obrazovanju čime se postiže unaprjeđenje i modernizacija visokog obrazovanja u partnerskim zemljama Europske unije u koje spada i BiH'', istaknula je Kazazić. 

U povodu ove godišnjice na Univerzitetu će i sljedećih dana biti upriličen niz manifestacija, pa će tako u četvrtak biti predstavljene publikacije kojima je Univerzitet bio izdavač, dok će u subotu biti održana svečana promocija i dodjela diploma. 

U ponedjeljak, 11. veljače, bit će upriličen prijem umirovljenih zaposlenika Univerziteta, dok su četvrtak, 14. veljače i petak, 15. veljače rezervirani za Svečanu akademiju Univerziteta, odnosno promociju "Zbornika radova Džemal Bijedić - 100 godina od rođenja i 40 godina od smrti".

Kopirati
Drag cursor here to close