Stećak

Počelo glasovanje za najfotogeničniju Hrvaticu u narodnoj nošnji  

Djevojka koja osvoji najveći broj glasova na Facebook stranici bit će proglašena najfotogeničnijom Hrvaticom u narodnoj nošnji.
Kultura / Flash | 19. 06. 2018. u 20:07 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruga za očuvanje i promicanje tradicijske kulture u Bosni i Hercegovini "Stećak" i Hrvatska matica iseljenika započele su s natjecateljskim aktivnostima oko Pete revije tradicijske odjeće i izbora najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske koja će se održati 6. srpnja u Gradskoj sportskoj dvorani u Tomislavgradu. 

Kako navode iz Udruge "Stećak", na dan održavanja revije, među natjecateljicama, biraju se najljepša djevojka te prva i druga pratilja, s tim da se prije toga održava svojevrsno prednatjecanje, odnosno glasovanje za najfotogeničniju djevojku u hrvatskoj narodnoj nošnji koje je počelo danas, 19. lipnja, i trajat će do petka, 6. srpnja. 

Na natjecanje se dosad prijavila 21 djevojka, a one dolaze iz Australije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Bolivije, Crne Gore, Čilea, Italije, Kanade, Kosova, Mađarske, Makedonije, Meksika, Njemačke, Rumunjske, SAD-a, Srbije i Švedske. 

Djevojka koja osvoji najveći broj glasova na Facebook stranici bit će proglašena najfotogeničnijom Hrvaticom u narodnoj nošnji i pridružit će se trima najljepšim djevojkama, koje će proglasiti stručni žiri tijekom svečanoga finalnoga programa 5. revije tradicijske odjeće i izbora najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske. 


 

Kopirati
Drag cursor here to close