Prof. dr. Franjo Topić

Počasni predsjednik HKD Napredak posjetio Podružnicu u Makarskoj

Uz zbor HKD Napretka Napretkovci u Makarskoj su posebno aktivni u poetskom i likovnom stvaralaštvu.
Kultura / Flash | 03. 09. 2019. u 21:22 Piše: Anto PRANJKIĆ

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Počasni predsjednik HKD Napredak mons. prof.dr. Franjo Topić i član Stegovnog suda ovog društva vlč. Luka Brković posjetili su u utorak Upravu i članove HKD Napredak Podružnica Makarska. Imali su prigodu najprije razgovarati s Gradonačelnikom ovoga grada gospodinom Draženom Nemčićem te pročelnikom za kulturu Grada Makarske Draženom Kuzmanićem. Prema riječima prof. dr. Franje Topića posjeta je imala za cilj nekoliko stvari.

''Najprije smo Gradonačelnika Nemčića i pročelnika Kuzmanića upoznali s aktivnostima HKD Napredak, brojnim manifestacijama i učincima našega rada. Željeli smo u Makarskoj, na licu mjesta, vidjeti naše vrijedne članove koji su jedna od najaktivnijih podružnica.  Željeli smo vidjeti i način kako riješiti problem prostora, jer Podružnica nema svoj prostor. Vjerujemo da će se taj problem riješiti  pogotovo zbog činjenice kako je Napretkova Podružnica u Makarskoj osnovana još prije Drugog svjetskog rata i ima svijetlu povijest i tradiciju a i danas je izuzetno aktivna'', kazao je ovom prigodom prof. dr. Franjo Topić.

Prema riječima Lorenca Tune, predsjednika Napretkove Podružnice u Makarskoj, HKD Napredak u  ovom gradu je  nositelj kulturnih aktivnosti u suradnji s drugim društvima i lokalnom upravom. Društvo djeluje  kroz nekoliko segmenata. Uz zbor HKD Napretka Napretkovci u Makarskoj su posebno aktivni u poetskom i likovnom stvaralaštvu.

Gotovo sve kulturne aktivnosti na ovom području su protkane kroz djelovanje donedavnog predsjednika Podružnice, istaknutog kulturnog djelatnika Aleksandra Srzića. No, on nije samo nositelj aktivnosti HKD Napredak u Makarskoj, nego u gradu u cjelini. Uz djelovanje kroz podružnicu Napretka nezaobilazni je član i Gradske glazbe. Uz njegovo ime vežu se brojni projekti pa i ovogodišnji projekt proslave Dana Hrvatske ratne mornarice, 18. rujna, kada će u Makarskoj biti posebno svečano.

Kopirati
Drag cursor here to close