Sarajevo

Počasni građani: Mirjana Karanović, Krunoslav Cigoj i Chris Smith

Priznanje "Plaketa Grada Sarajeva" će biti dodijeljeno Ivi Štandekeru (posthumno), Jasminu Džindi (posthumno) i Muhamedu Bikiću.
Kultura / Flash | 20. 02. 2019. u 19:18 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 

Gradsko vijeće Grada Sarajeva donijelo je odluku na današnjoj sjednici da se Mirjana Karanović, Krunoslav Cigoj (posthumno) i Chris Smith proglase Počasnim građanima grada Sarajeva.

Priznanje "Plaketa Grada Sarajeva" će biti dodijeljeno Ivi Štandekeru (posthumno), Jasminu Džindi (posthumno) i Muhamedu Bikiću.

Nagrada "Sarajevska pahuljica" bit će uručena Malonogometnoj reprezentaciji BiH osoba s dijabetesom, a nagrada "Graham Bamford" Elviru Karaliću.

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka na sjednici je uručio zahvalnice zamjeniku direktora Federalne uprave policije Ensadu Kormanu i komesaru Mevludinu Haliloviću za uspješnu suradnju i kontinuiranu podršku projektima Grada Sarajeva.

Istaknuto je da su Federalna uprava policije i policija Kantona Sarajevo dali izniman doprinos sigurnom održavanju manifestacija od značaja za grad Sarajevo, poput Nove godine na otvorenom i EYOF-a.

Gradski vijećnici su donijeli i odluku o davanju suglasnosti i ovlaštenja gradonačelniku i Pravobranilaštvu Grada Sarajeva za rješavanje imovinsko-pravnih odnosa zgrade Željezničke stanice Bistrik u cilju pristupanja realizaciji Projekta obnove i rehabilitacije povijesne građevine, koja je 2006. proglašena nacionalnim spomenikom BiH.

Donesena je i Odluka o utvrđivanju javnog interesa i pristupanju realizaciji Projekta izgradnja sky staze Trebević i pratećih objekata, a u cilju revitalizacije Trebevića i povećanja turističke ponude u Sarajevu.

Idejni koncept sky staze Trebević podrazumijeva sky stazu, vertikalni transport (sky lift) i sustav umjetnog zasnježivanja, priopćeno je iz Gradske uprave Sarajeva.

Kopirati
Drag cursor here to close