Istraživanje

PMS i luda želja za slatkim: smijemo li se prepustiti ovoj gladi?

Američko istraživanje utvrdilo je nedavno da žene imaju apsolutno nisku razinu energije između ovulacije i menstruacije.
Kultura / Flash | 06. 02. 2021. u 20:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Žene koje pate od PMS-a obično imaju neutaživ apetit za slatkišima - vrlo često baš za čokoladom. Ali smijemo li se prepustiti ovoj gladi? Nedavno provedeno istraživanje dalo nam je točan odgovor

Naime, američko istraživanje utvrdilo je nedavno da žene imaju apsolutno nisku razinu energije između ovulacije i menstruacije. Razlog za to je sljedeći: za to vrijeme tijelo mora pravilno raditi. Kako se razina hormona estrogena i progesterona povećava, hormon serotonin se razgrađuje. Posljedica toga je da nam se raspoloženje pogoršava i pogoršava i pogoršava... A kako nam se raspoloženje može poboljšati? Točno, tajna formula je: čokolada!

Nažalost, nije baš tako jednostavno. Naime, čokolada ili druge slastice s visokim udjelom šećera samo nam nakratko podižu raspoloženje. Zatim se sve opet vraća direktno u loše raspoloženje - tobogan emocija gori je nego ikada. Usput, trebala bi izbjegavati i sol, budući da sol potiče oticanje ruku i stopala. Bolje se pouzdati u zdravu hranu, koja tvom tijelu osigurava vitamine, omega-3 masne kiseline, željezo, kalcij i magnezij, piše miss7.

Dakle, ovo nismo željele čuti: zar ne smijemo jesti čokoladu? Ne, čokolada ipak nije baš tako loša. Dapače može biti vrlo zdrava namirnica od koje naše tijelo ima višestruke koristi. Međutim, trebala bi konzumirati što je moguće tamniju čokoladu, odnosno s većim udjelom kakaa. Takva je čokolada bogata antioksidansima i sjajno pojačava raspoloženje. Pa onda: dobar tek!

Kopirati
Drag cursor here to close