Večer sjećanja

Pejanović i Jokić: Članovi 'Prosvjete' koji su zadužili Mostar

Kultura / Flash | 01. 09. 2016. u 17:36 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U četvrtak je u Ćorovića kući u Mostaru održana večer sjećanja na Mostarce Ratka Pejanovića i Sinišu Jokić.

''Siniša i Ratko rano su napustili ovaj svijet međutim društvo Prosvjeta, čiji su oni bili članovi, trudi se svake godine obilježiti njihovu godišnjicu'', rekao je za Bljesak.info Goran Kosanić iz mostarske Prosvjete.

Kosanić je rekao kako su i Ratko i Siniša bili plemeniti, humani i izuzetno vrijednih koji su nešto značili ovom gradu.

U sklopu večeri sjećanja održan je glazbeno-poetski program u kojemu su sudjelovali Amra Fazil, Seada Đulić, Božo Kijac, te Maja Đelilović koja je čitala tekstove iz dnevnika Siniše Jokića.

Ratko Pejanović je rođen 1944.godine, cijeli svoj život proveo u Mostaru. Rođen je i odrastao na Carini, na dijelu između hotela Neretve prema Carinskom mostu, kako je on volio reći, u epicentru grada. U poslijeratnom periodu Ratko je bio generalni tajnik mostarskog SPKD “Prosvjeta”, predsjednik Udruženja “Josip Broz Tito”, zapovjednik Vatrogasnog društva “Park prirode-Rujište” te bivši predsjednik Gradskog vijeća Mostara.

Siniša Jokić, Jokić, rođen je 29. listopada 1969. godine. Bio je novinar, RTV Mostara, pjesnik i kulturni radnik te humanist uvijek spreman da pomogne onima u potrebi. Dugo godina je obnašao funkciju predsjednika SPKD ''Prosvjeta'', Mostar. Njegove pjesme su posthumno objavljene u zbirku poezije pod naslovom "Na putu ka jugu".

Kopirati
Drag cursor here to close