Poruka mira

Papa Franjo dolazi u Sarajevo 21. lipnja? Kardinal Puljić: Nema službene potvrde

Kultura / Flash | 21. 01. 2014. u 14:25 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Papa Franjo dolazi u službenu posjetu Bosni i Hercegovini, potvrđeno je Federalnoj televiziji iz više izvora.

Predsjedništvo BiH uputilo je službeni poziv Papi, a dolazak poglavara Rimokatoličke crkve planiran je za 21. lipanj ove godine.

Papa Franjo će, kako saznaje FTV, doći u jednodnevnu posjetu Sarajevu, odakle će, povodom stote godišnjice početka Prvog svjetskog rata, poslati poruku mira.

Ovo nije prvi put da u našu zemlju dolazi poglavar Rimokatoličke crkve. Prije njega, u glavnom gradu BiH boravio je papa Ivan Pavao II., 12. i 13 travnja 1997. godine.

Portal Bljesak.info je kontaktirao i Vrhbosansku nadbiskupiju, gdje nam nisu ni potvrdili niti negirali ovu informaciju, s opaskom da ponovno zovnemo sutra.

Katolička tiskovna agencija je upravo javila kako od strane Svete Stolice nije stigla službena potvrda o pohodu pape Franje Bosni i Hercegovini.

Nakon što su se u medijima, uz navođenje konkretnog datuma, pojavili napisi da Sveti Otac Franjo namjerava doći u pohod Bosni i Hercegovini, nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić je izjavio kako je javnosti poznato da je s njegove strane odnosno sa strane Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine prošle godine upućen poziv papi Franji da posjeti Bosnu i Hercegovinu te da je to, koliko mu je poznato, sada učinilo i Predsjedništvo BiH. Podsjetio je i da ga je 16. siječnja ove godine papa Franjo primio u privatnu audijenciju.

''Nadam se da će papa Franjo doći u pastirski pohod Bosni i Hercegovini, ali o tome još uvijek nemam nikakve službene potvrde'', kazao je kardinal Puljić pojašnjavajući da sa strane Svete Stolice nije stigla službena potvrda o pohodu pape Franje Bosni i Hercegovini.

Kopirati
Drag cursor here to close