Objava dobitnika

Pandemija odgodila i Pulitzera

Dobitnici Pulitzerove nagrade za novinarstvo, književnost i glazbu objavit će se 4. svibnja putem live streama, dva tjedna kasnije nego što je planirano.
Kultura / Flash | 08. 04. 2020. u 10:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odbor Pulitzerove nagrade odgađa objavu ovogodišnjih dobitnika zbog pandemije koronavirusa, priopćili su u utorak. Dobitnici Pulitzerove nagrade za novinarstvo, književnost i glazbu objavit će se 4. svibnja putem live streama, dva tjedna kasnije nego što je planirano.

"U Odboru Pulitzerove nagrade sjede brojni ugledni novinari koji su na prvoj liniji i informiraju javnost o brzom razvoju pandemije koronavirusa", priopćila je tajnica Dana Canedy.

"S obzirom da su usredotočeni na kritičnu misiju, odgoda će im osigurati dodatno vrijeme za temeljito evaluiranje finalista za Pulitzerovu nagradu 2020."

Svečanost dodjele nagrada koja se tradicionalno održava u svibnju na Fakultetu novinarstva Sveučilišta Columbia u New Yorku odgodit će se za jesen, dodaje se na službenoj stranici.

Nagradu je ustanovio Joseph Pulitzer, američki novinar mađarskog porijekla. Prva Pulitzerova nagrada dodijeljena je 1917., a uključuje 14 nagrada u novinarstvu i smatra se najprestižnijom nagradom u tom području.

Prošle godine nagrade su odnijele reportaže o masovnim pucnjavama u SAD-u, brutalnom postupanju nad muslimanima Rohindžama u Mjanmaru i sukobu u Jemenu, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close