Visoko

Otvorena izložba instalacija o domaćim i stranim političkim elitama

Kultura / Flash | 25. 07. 2017. u 07:35 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Zavičajnom muzeju Visoko je otvorena izložba konceptualnih instalacija "Država Bosna i Hercegovina, domaće i strane političke elite'' autora Senada J. Hodovića, muzejskog savjetnika, koja će biti postavljena do 2. kolovoza.

Promotor izložbe prof. Šemso Tucaković rekao je da su, nažalost, narodi Bosne i Hercegovine ranjivi i stoljećima su meta sila i s Istoka i sa Zapada.

''Autor želi poslati snažnu poruku da se svi moramo probuditi, cijeniti jedni druge, živjeti jedni s drugima i čuvati jedinu nam domovinu. Nesposobne političke elite, koje vode Bosnu i Hercegovinu, daju idealnu priliku njezinim neprijateljima da na njezinom području vrše nečasne radnje i prave štetu svim njenim narodima, koji stoljećima žive zajedno. Zbog toga autor navodi čuvenu rečenicu iz Hamleta: 'Biti ili ne biti, pitanje je sad', zaista je vrijeme da se narodi trgnu iz letargije, pogledaju u ogledalo i preuzmu stvari u svoje ruke, te izaberu političke elite koje će ih dostojno predstavljati'', naveo je Tucaković.

Autor izložbe Senad Hodović rekao je da je tema ove izložbe Bosna i Hercegovina, bez granica među narodima.

''Kroz ove instalacije prikazujem i političke elite i govorim o njihovom utjecaju na sveukupni život naroda u Bosni i Hercegovini. Mi smo autohtoni europski narod, koji nažalost, danas ima više neprijatelja nego prijatelja, ali mi moramo biti ponosni na svoju tradiciju i povijesti'', rekao je Hodović.

Izložbu je otvorila načelnica Visokog Amra Babić.

Kopirati
Drag cursor here to close