Mostar

Otvorena čitaonica Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne

Kultura / Flash | 23. 09. 2016. u 13:28 Sa.M.
Kopirati

U holu HKD Herceg Stjepan Kosača u Mostaru s radom je počela Otvorena čitaonica Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne.

Na svečanom otvorenju je predstavljen Radni program Otvorene čitaonice uz prigodan književni program.

Kako je rečeno prilikom otvaranja glavni cilj Otvorene čitaonice je upoznati javnost s djelima koje su napisali članovi ovog društva.

''Potrebno je približiti rad naših književnika i čitateljstva, i ovaj mali kutak poslužit će kao mjesto gdje se mogu razmijeniti ideje, pročitati nove i stare knjige i upoznati se s aktualnim kulturnim zbivanjima'', rekao je predsjednik društva Ivan Sivrić. 

Ubrzo će biti pokrenut program "Književna srijeda" u okviru kojeg će se jednom tjedno u prostoru čitaonice javnosti i medijima predstavljati članovi Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne.

''Naša vizija je da približimo javnosti naš domaći, književni, stvaralački pogon našem čitateljstvu, cijeneći da tu imamo dosta dijela s kojim čitateljstvo nije upoznato. Mnogo naših književnika je u čitankama, a toga naša kulturna javnost nije upoznata'', rekao je Sivrić i dodao da će organizirati škole kreativnog pisanja.

Kopirati
Prikaži komentare
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.