Otvorena

45. "Imotska sila": Kazališni amaterizam živi u Imotskom

Prilikom prilagodbe teksta odlučio sam unijeti dašak Imotskoga pa se tijekom predstave pojavljuju likovi koje mnogi Imoćani poznaju iz povijesti svoga grada. Večerašnja izvedba dokaz je kako kazališni amaterizam uistinu živi u Imotskom''
Kultura / Flash | 05. 07. 2021. u 08:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijerom predstave "Testamenat" započela su ovogodišnja, 45. "Imotska sila", tradicionalna imotska ljetna kulturna manifestacija, koju je službeno ove godine otvorio gradonačelnik Imotskoga Ivan Budalić.

"Moram pohvaliti rad Pučkog otvorenog učilišta Imotski, ne samo na ovoj predstavi i "Imotskim silima", nego i tijekom cijele godine. Zahvaljujem svima koji su došli večeras u Imotski i svima želim da uživaju u predstavama te kulturnim i zabavnim programima u našem gradu", izjavio je Budalić.

Kvalitetan sadržaj

Otvaranju je nazočio i zamjenik župana Splitsko-dalmatinske županije Ante Šošić, koji je poručio kako će Županija i dalje podupirati kvalitetne kulturne i umjetničke izvedbe i programe.

"Ovdje u Imotskom je slučaj da sav ovaj raskoš programa koji se odvija u srpnju i kolovozu publika dobiva besplatno. Stoga mi kao Županija imamo obavezu pomoći, ne samo Imotskom, nego i ostalim gradovima i općinama koji svoju ljetnu ponudu obogaćuju kvalitetnim kulturnim i zabavnim programima", izjavio je Šošić.

Ankica Jukić, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Imotski, koje je organizator "Imotskih sila", podsjetila je kako su ovo već druga "Sila" koja se održavaju u pandemijskim uvjetima.

Foto: PR / Publika oduševljena premijerom "Testamenta" na otvaranju "Imotskih sila"

"Unatoč okolnostima koje nas prate već drugu godinu zaredom, mi uspijevamo našoj publici ponuditi kvalitetan sadržaj. Specifičnost ovogodišnje manifestacije jest da će Imotski glumci amateri koje okuplja naša ustanova, osim predstave "Testamenat", koju smo vidjeli večeras, izvesti i "Hasanaginicu", pa mogu s ponosom kazati da je ovo prvi put u povijesti da imotski glumci amateri izvode dvije predstave u sklopu naše ljetne manifestacije", izjavila je Jukić.

Kazališni amaterizam živi u Imotskom

Predstavu "Testamenat", autora Vanče Kljakovića, prilagodio je i režirao Ivan Bekavac, voditelj glazbeno-scenske djelatnosti Pučkog otvorenog učilišta Imotski.

"Mjesecima smo radili kako bismo večeras nasmijali našu publiku. Zahvaljujem svim glumcima koji su sudjelovali u pripremi i realizaciji ove predstave. Prilikom prilagodbe teksta odlučio sam unijeti dašak Imotskoga pa se tijekom predstave pojavljuju likovi koje mnogi Imoćani poznaju iz povijesti svoga grada. Večerašnja izvedba dokaz je kako kazališni amaterizam uistinu živi u Imotskom i kako ima veliki potencijal", izjavio je Bekavac.

Kopirati
Drag cursor here to close