Ante Braovac

Oslikan mural s panoramom i svim prirodnim ljepotama duvanjskog kraja

Isti umjetnik prošle je godine uradio nekoliko murala sa spomenom na žrtve i heroje iz proteklog Domovinskog rata.
Kultura / Flash | 02. 07. 2021. u 14:54 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Akademski slikar Ante Braovac oslikao je na betonskom zidu dužine 42 metra u glavnoj ulici u Tomislavgradu mural s panoramom duvanjskog kraja i svim njegovim prirodnim ljepotama.

''U dogovoru s načelnikom općine Ivanom Buntićem ulaz u grad, a pogotovo zid u glavnoj ulici s ispisanim porukama neprimjerenog sadržaja, pretvorili smo u nešto lijepo, kao jedan oblik putokaza turističkog sadržaja '', kazao je za Fenu autor murala. 

Dodao je kako je oslikana panorama cijelog Duvanjskog polja, s planinama i naseljenim mjestima na kojoj će biti označene prirodne i kulturne ljepote, odnosno turistička karta ovoga kraja.

''Zid je rađen oko tjedan dana. Nastojali smo da bude gotov do početka duhovno-kulturne manifestacije 'Dani sv. Nikole Tavelića'. No da bi zid dobio svoju punu kompletnost potrebno je još postaviti oznake za svako mjesto, naselje, planinu, prepoznatljivu špilju, rijeku ...vidljivu na zidu'', istaknuo je Braovac.

Isti umjetnik prošle je godine uradio nekoliko murala sa spomenom na žrtve i heroje iz proteklog Domovinskog rata.

U oslikavanju murala sudjelovalo je i Društvo prijatelja Hajduka u osnivanju koji su inicirali i realizirali obnovu najdugovječnijeg murala na sjevernom izlazu iz Tomislavgrada - dugačkom 73 metra.

Kopirati
Drag cursor here to close