U spomen na hrvatske vojnike

Organiziran Memorijalni planinarski uspon na Prokos na Vran planini

30. ožujka 1995., vraćajući se iz središnje Bosne, kao pratnja generala u snježnoj oluji, stradali su Mladen Jakovljević, Robert Krizmanić, Krešo Supina, Davor Zbiljski i Ivica Begić.
Kultura / Flash | 15. 04. 2018. u 19:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji planinarskog društva "Orlovastina'' iz Tomislavgrada, u spomen na hrvatske vojnike, pripadnike Antiterorističke jedinice iz Lučkog, koji su kao pratnja hrvatskih generala stradali u snježnoj oluji 30. ožujka 1995., danas je održan Memorijalni planinarski uspon na Prokos na Vran planini.


Kao i proteklih, i ove godine na memorijalnom usponu sudjelovao je velik broj planinara, rodbine i prijatelja stradalih, biciklista skupina maratonaca i nekadašnjih vojnika HVO-a. Uz organizatora, PD ''Orlovastina'', sudjelovali su i članovi HPD ''Rama'', pripadnici ATJ ''Alfe'' iz Zagreba, planinari iz Posušja,  Livna, Imotskog, Makarske…

Nakon polaganja vijenaca, paljenja svijeća, molitve za stradale vojnike, sudionici uspona uputili su se na Omrčenicu gdje je upriličen ručak i druženje.

Da podsjetimo, 30. ožujka 1995., vraćajući se iz središnje Bosne, kao pratnja generala u snježnoj oluji, stradali su Mladen Jakovljević, Robert Krizmanić,  Krešo Supina, Davor Zbiljski i Ivica Begić.

  / Velik broj planinara, biciklista, maratonaca i prijatelja sudjelovao je na skupu
Kopirati
Drag cursor here to close