tribina

'Opsada Islama' u Narodnom pozorištu Mostar

Kultura / Flash | 05. 05. 2015. u 13:31 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu Manifestacije Dani mevluda i zikra sutra će 6.svibnja 2015.g. u Sali Narodnog pozorišta Mostar s početkom u 19 sati biti održana tribina pod nazivom „Opsada Islama“, koju će predsatviti mr. Mirnes Kovač i Mufid Memija.

Povod za tribinu su aktualna događanja na Bliskom istoku i suvremenu percepcija islama na zapadu. S tim motivima mr. Kovač nedavno je objavio knjigu s istim naslovom. Knjiga predstavlja zbirku briljantnih tekstova vodećih svjetskih umova našega vremena. U knjizi su izražena mišljenja učenjaka i komentatora iz različitih dijelova naše planete, muslimana i nemuslimana. Ukoliko postoji neka zajednička tema u tim različitim pogledima i vidicima koji nam se nude, to je potreba da razumijemo ovo razdoblje povijesti u kome sudjelujemo i koji svi zajednički dijelimo.

Ovo su teška vremena. Vjerski i rasni sukobi, pitanja imigracije i siromaštva, korupcije i nezainteresiranosti vlasti, poremećaji uzrokovani poplavama i tsunamijima. Jedini izlaz te krize vodi kroz vrata znanja koje će nam pomoći da se bolje razumijemo, a time i suosjećamo.

Kopirati
Drag cursor here to close