OKC Abrašević

'Onomatoblejom' protiv predrasuda u BiH

Navedeni Onomatoblejin trio o detaljima turneje govorit će u utorak, 10. rujna, na konferenciji za novinare u OKC-u Abrašević u Mostaru u 12 sati.
Kultura / Flash | 06. 09. 2019. u 21:00 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Onomatobleja Show" naziv je predstave s kojom će Nikola Rončević, Luka Marjanović i Omer Hodžić iz Mostara obići 25 gradova Bosne i Hercegovine kako bi skrenuli pažnju javnosti na predrasude koje su u velikoj mjeri izražene u BiH.

Navedeni Onomatoblejin trio o detaljima turneje govorit će u utorak, 10. rujna, na konferenciji za novinare u OKC-u Abrašević u Mostaru u 12 sati, kada će ukazati na "besmisao općeprihvaćene stereotipizacije, ali i njezine opasnosti za zdrav razum" te će predstaviti rezultate istraživanja koje je prethodilo samoj predstavi.

"Stereotipi o različitim narodima koji žive u Bosni i Hercegovini svoje uporište imaju u ukorijenjenim predrasudama uz koje odrastaju generacije. Najopasnije, ali i najčešće su one predrasude koje se 'prime' unutar porodica, a potom 'podgrijavaju' kroz političku retoriku nacionalnih vođa i sveprisutnu mržnju na društvenim mrežama", navode u priopćenju autori Onomatobleje.

Kopirati
Drag cursor here to close