Vodice

Održani deveti Dani kulturne baštine Zajednice Hrvata BiH

Kultura / Flash | 21. 11. 2016. u 07:41 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uspješno su održani deveti Dani kulturne baštine Zajednice Hrvata Bosne i Hercegovine Šibensko-Kninske županije, priopćeno je.

''Nakon zahtjevnih priprema dani su otvoreni u Vodicama 19.studenog u hotelu Olympia, od 18 sati u holu hotela mogle su se kušati razne delicije i tradicionalna jela i nazdraviti sa raznim rakijama, sve to su pripremile naše vrijedne članice iz podružnice Vodice a i pogledati razne rukotvorine koje na stari način izrađuje naše članice Kninske podružnice. Okupljeni oko toga stola smo i dočekali sve naše uzvanike i goste'', kažu iz Zajednice Hrvata BiH iz Šibensko-Kninske županije.

Program u velikoj Sali je počeo oko 20 sati,a nakon pozdrava predsjednika Zajednice Gorana Babića i župana Gorana Pauka pozdrav predsjednika sabora RH uputio je i njegov izaslanik saborski zastupnik Miro Bulj, nakon čega se obratio glavni gost Dragan Čović član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda i predsjednik HDZ BIH, koji je prisutne upoznao sa situacijom u Bosni i Hercegovini i problemima Hrvatskog naroda u BiH.

Nazočni su bili još i saborska zastupnica i gradonačelnica Vodica Branka Juričev Martinčev, saborski zastupnik Marko Vučetić kao i mnogi gradonačelnici ,načelnici općina i izaslanici, svećenici, Dario i Venera Korić, predsjednik Udruge mladih Dračevo iz BiH, i drugi gosti.

Program su izvodili i pobrinuli se za odličnu zabavu i druženje Željko Bebek, HKUD Zora Struge Gorica iz Čapljine BIH, kao i Dramska sekcija HKD Napredak iz Knina.

Župnik župe Svetog križa Vodice don Franjo Glasnović je zazvao Božji blagoslov na sve, tako da je uz bogatu večeru i tombolu sve proteklo u radosti i miru.

Okupani jesenskim suncem 20.studenog u 10 sati prisutni su  se okupili u župnoj crkvi Blaženog Alojzija Stepinca u Srimi, tu su slavili svetu misu koju je predvodio gvardijan Franjevačkog samostana u Tomislavgradu fra Sretan Čurčić s puno hercegovačkog temperamenta i franjevačkog žara tako da su ga vjernici pozorno slušali.

''Kroz misu i nakon nje pjevali su nam naši gosti iz Čapljine HKUD Zora Struge-Gorica. Posebno je bilo i svjedočanstvo supružnika Darija i Venere kordić,koji su nam govorili o svom proživljavanju 17 uzničkih godina i svoja iskustva o vjeri u Isusa Krista'', priopćeno je iz Zajednice Hrvata BiH iz Šibensko-Kninske županije.

Sunca je bilo i na gradskom stadionu Račice u Vodicama gdje se u 14 sati odigrala prijateljska utakmica između ekipa Zajednice Hrvata BiH Škž i veterana NK Vodice,ovaj put pobijedila je ekipa Zajednice Hrvata BiH Škž 4:3,nakon čega je uslijedilo druženje i s tim smo zaključili Devete dane kulturne baštine Hrvata BiH u Šibensko-kninskoj županiji, koji su protekli u znaku Hercegovine.

Kopirati
Drag cursor here to close