Imenovanja

Održana konstituirajuća sjednica nove Središnje uprave HKD Napredak

Pored članova Središnje uprave sjednici su prisustvovali i članovi Nadzornog odbora te Stegovnog suda.
Kultura / Flash | 12. 07. 2019. u 10:50 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: HKD Napredak / Sjednica Središnje uprave

Prva sjednica Središnje uprave Hrvatskog kulturnog društva Napredak održana je u četvrtak 11. srpnja u Napretkovom klubu Lira u Sarajevu pod predsjedanjem predsjednika Nikole Čiče.

Novi saziv Središnje uprave HKD Napredak čine predsjednik Nikola Čiča, dopredsjednici Miroslav Landeka, Dražen Vikić-Topić, Mario Nenadić i Josip Križanović, počasni predsjednik Franjo Topić, te članovi Venka Zorić, Sretko Tomić, Franjo Bratić, fra Mirko Filipović, Ivana Barišić, Josip Nikolić, Robert Petrović, Ivica Kovačević i Danijel Stanić.

Pored članova Središnje uprave sjednici su prisustvovali i članovi Nadzornog odbora te Stegovnog suda.

U uvodnom dijelu sjednice prisutne je pozdravio počasni predsjednik i član Središnje uprave Franjo Topić koji je između ostalog ponovio da je ponosan na činjenicu da u 29 godina koliko je on bio predsjednik u Napretku nije bilo svađe. Zaželio je puno sreće i uspjeha u radu novom predsjedniku i novom sazivu Središnje uprave.

Zatim se obratio i predsjednik Nikola Čiča koji je zahvalio profesoru Topiću na uspješnom vođenju Napretka u proteklih 29 godina i istaknuo da će Napredak nastaviti kao i do sada širiti pozitivno ozračje i na taj način slati pozitivnu poruku.

U znak zahvalnosti za višegodišnje uspješno vođenje Napretka članovi Središnje uprave su profesoru uručili prigodan poklon.

U radnom dijelu sjednice Središnja uprava je razmatrala informaciju o održanoj 66. Glavnoj izbornoj skupštini Društva koja je održana 6. srpnja 2019. godine, te je nakon rasprave jednoglasno zaključeno da je skupština protekla u svečanom i pozitivnom ozračju.

Središnja uprava je na sjednici također imenovala Povjerenstvo koje će biti zaduženo za izradu poslovnika o radu Središnje uprave u sastavu Josip Nikolić, Venka Zorić i Mario Nenadić.

Utvrđivanje dinamike i načina primopredaje dužnosti krovnih tijela HKD Napredak također je bila jedna od točki dnevnog reda sjednice.

S ciljem provođenja primopredaje dužnosti krovnih tijela Središnja uprava je imenovala Povjerenstvo koje će biti zaduženo za provođenje primopredaje, priopćeno je iz HKD Napredak.

Kopirati
Drag cursor here to close