Večernji list

Održana komemoracija za Vesu Vegara

Kultura / Flash | 23. 09. 2016. u 11:19 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Komemoracija novinaru, političkom analitičaru, glasnogovorniku i diplomati Vesi Vegaru, koji je jučer u 60. godini preminuo u Mostaru, održana je danas u redakciji Večernjeg lista BiH u Mostaru za koji je također radio u svojoj bogatoj karijeri.

''Nedostajat će nam. Veso je jedan od najvećih hrvatskih i sinova BiH, i moramo konačno cijeniti te vrijednosti. Zato sam ponosan na Večernji list što smo odali počast Vesi od koga se može puno toga učiti. Nažalost tek kada odu tako veliki ljudi shvatimo kolika je njihova veličina i koliko nam nedostaju - rekao je na komemoraciji glavni urednik Večernjeg lista BiH Jozo Pavković.

Dodao je kako je Veso ostavio neizbrisiv trag u hrvatskoj politici te da je uvijek radio u dobroj vjeri na rješenju hrvatskog nacionalnog pitanja i bolje BiH.

Član redakcije Večernjeg lista BiH Franjo Vukoja izrazio je čast što je imao prigodu raditi s Vesom Vegarom, od Hrvatskog radija pa do Hercegovačkog tjednika.

''Veso je bio britak i pitak, glasan i jasan, analitičan i ozbiljan. Novinar od formata. Govorio bi, treba pročitati sto tekstova da bi jedan napisao'', rekao je Vukoja.

Prigodnu molitvu za Vesu Vegara na komemoraciji izgovorio je fra Iko Skoko, koji je i član redakcije Večernjeg lista BiH.

Posljednji ispraćaj istaknutog novinara i političkog analitičara Vese Vegara obavljen je danas ispred mrtvačnice Bijeli Brijeg u Mostaru, a pokop će se obaviti u 16 sati na rimokatoličkom groblju Podvale u Vašarovićima u općini Ljubiški.

Posljednjem ispraćaju, uz suprugu, djecu i članove obitelji, nazočilo je nekoliko stotina njegovih prijatelja, kolega i poznanika, te brojni predstavnici političkog i javnog života BiH.

Od Vegara su se, među ostalim, oprostili član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda i predsjednik HNS-a i HDZ-a BiH Dragan Čović, zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto, zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bariša Čolak, predsjednik Vlade HNŽ-a Nevenko Herceg, gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić te bivši predsjednik HDZ-a 1990 Martin Raguž.

Veso Vegar preminuo je jučer u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru nakon kraće teške bolesti. 

 

Kopirati
Drag cursor here to close