Ljubitelji pisane riječi

Održana književna večer u Knjižnici Ljubuški

Nazočni ljubitelji lijepe pisane riječi su kroz ugodan razgovor s književnikom te čitajući ulomke iz njegovih dvanaest do sada objavljenih romana, doznali kako i kada su nastajali isti.
Kultura / Flash | 17. 11. 2018. u 13:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Javna ustanova “Kulturno-športski centar” Ljubuški, odjel Knjižnica Ljubuški, u suradnji s čitateljskim klubom “Tvrđava”, organizirala je književnu večer na kojoj je gostovao književnik Anto Marinčić. Ujedno, na književnoj večeri nazočio je i književnik Mate Grbavac, koji je dao svoj osvrt na književni opus Ante Marinčića.

Nazočni ljubitelji lijepe pisane riječi su kroz ugodan razgovor s književnikom te čitajući ulomke iz njegovih dvanaest do sada objavljenih romana, doznali kako i kada su nastajali isti.

Posrijedi je prva u nizu planiranih književnih večeri na kojima će gostovati brojnih hrvatski i bosanskohercegovački poznati književnici.

Ukratko o književniku:  Anto Marinčić piše pjesme i prozne tekstove, književne i novinske. Djela su mu objavljivana u listovima, časopisima i zbornicima: Natronu, Unicepu, Radu, Tinu, Osvitu, Hrvatskoj riječi, Katoličkom tjedniku, Večernjem listu i australskom Hrvatskom Vjesniku. Na natječaju RO „Natron“ 1981., povodom 30. godina postojanja „Natrona“ dobitnik I nagrade za literarni rad. Na „Napretkovom“ natječaju za kratku priču, u Žepču 2002., dobitnik III nagrade. Na natječaju međunarodnog instituta za književnost ERATO, pjesma JEKA uvrštena mu je u knjigu najljepših lirskih pjesama povodom tog natječaja. Suradnik je na scenariju za dokumentarni film Žepče na rijeci Bosni koji je HRT prikazao 1996. Na natječaju Federalnog ministarstva obrazovanja, Odjela za kinematografiju, otkupljen mu je scenarij za dokumentarni film “Ima l’ igdje ljepšeg kraja?”. Živi u Čustom Brdu, općina Žepče. Od 2002. do 2013. redovito je pisao za Hrvatsko slovo, a od 2009. ima svoju kolumnu u australskom Hrvatskom Vjesniku. Do sada je objavio: “S onu stranu”, “Općina Žepče ili ključ za funkcioniranje F BiH”, “Upravljanje krizom”, “Na izvoru strasti”, “Mudžahedinova žena”, “Kad ćeš naučiti?”, “Bicikl”, “Majstor iluzija”, “Rafaelo”, “Umri prije smrti”, “Rebro” i dr. Top of Form

Kopirati
Drag cursor here to close