najpoznatiji hipokrit

Odražana premijera kultnog ‘Tartuffea’ u Tomislavgradu

Kultura / Flash | 10. 10. 2015. u 07:09 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zahvaljujujući više no dobroj izvedbi mladih glumaca dramske sekcije Kultuno-informativnoga centra, tomislavgradska kazališna publika večeras je uživala u premijernoj izvedbi komedije Tartuffe rađenoj po istoimenome Molièreovom klasiku.

Na vrlo kreativan i vješt način glumci su uspjeli publici dočarati raspad bogate građanske obitelji koji se događa nakon što se u nju „infiltrira“ glavni lik predstave - lažni pobožnjak Tarfuffe.

''Predstava mi se jako svidjela, a najviše uloge. Čestitam našim curama i momcima što su mi još ljepšom i radosnijom učinilu ovu blagu jesensku večer'', kazala je jedna od posjetiteljica, piše Tomislavcity.com.

U izvoenju mladih glumaca amatera, lanova Dramske sekcije KIC-a Tomislavgrad.

Posted by Studio Relive on 9. listopad 2015

Čuli smo i ostale pozitivne kritike na predstavu. Osim za glumce, pojedinci su imali i riječi pohvale za scenografiju i kostimografiju. Za scenu se i ovom prigodom pobrinuo Ilija Jurčević dok je brigu u kostimima preuzela Razija Kokanović. Frizura i šminka prepuštena je gospođi Zdravki Mihojević.

Zadovoljni su i glumci, jer veliki odziv publike je itekako dokaz da njihov trud nije bio uzaludan.

Podsjećamo, komedija je postavljena po tekstu poznatog francuskog komediografa Jean-Baptiste Poquelina, poznatijeg pod imenom Moliere. 

Njegov glavni lik Tartuffe (varalica) je najveći i najpoznatiji hipokrit svjetske dramske literature, drugo ime za lažnog pobožnog čovjeka, čovjeka bez morala, te idealnog čovjeka za sva vremena i sve režime.

 

Kopirati
Drag cursor here to close