Konferencija za novinare

Odabrani finalisti za sedmi Šantićev festival djece pjesnika

Na sedmom Šantićevom festivalu djece pjesnika predstavit će se djeca pjesmici iz osnovnih škola iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Sjeverne Makedonije
Kultura / Flash | 30. 01. 2020. u 13:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ove godine u Festival ulazimo s osmjehom na licima. Uvijek mi je bila želja da ovaj Festival zaživi u našem gradu i to smo uspjeli. Jako sam ponosan'', rekao je direktor festivala Goran Kosanić na konferenciji za novinare povodom sedmog  Šantićevog festivala djece pjesnika.

Na sedmom Šantićevom festivalu djece pjesnika, koji se održava povodom smrti velikog pjesnika Alekse Šantića 1. i 2. veljače, predstavit će se djeca pjesmici iz osnovnih škola iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Sjeverne Makedonije.

''Teško je izdvojiti one najbolje i napraviti finaliste za finalnu večer u nedjelju. Odabrali smo njih 30 ove godine'', rečeno je na konferenciji u Ćorovića kući.

Organizatore posebno raduje činjenica da svake godine imaju sve veći broj djece koji šalju svoje radove na natječaj za ovaj festival. Na temu Alekse Šantića i Mostar ove godine pristiglo je oko dvije tisuće radova, od čega ih je najviše stiglo iz Srbije.

Program počinje u subotu 1. veljače školskim satom u Čorovića kući tijekom kojeg će se gosti upoznati o životu Alekse Šantića zatim je predviđen razgovor s članovima žirija. Pjesničko večer mladih mostarskih pjesnika održat će se u 18 sati u prostorijama M.C. Pavaroti.

Finalan večer festivala planirana je za nedjelju 2, veljače u Narodnom pozorištu Mostar s početkom u 19 sati.

Sedmi Šantićev festival djece pjesnika organizira Srpsko prosvjetno i kulturno društvo (SPKD) Prosvjeta Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close