Grude

Obuljen Koržinek: ''Šimićevi susreti'' važni za očuvanje hrvatske baštine u BiH

U Osnovnoj školi Ruđera Boškovića, gdje se manifestacija održavala, upriličen je i prigodan program povodom završetka radova na školi.
Kultura / Flash | 29. 04. 2019. u 19:33 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Manifestaciju "Šimićevi susreti" u ponedjeljak je u Grudama otvorila ministrica kulture Republike Hrvatske Nina Obuljen Koržinek naglasivši kako je ova manifestacija važna za očuvanje hrvatske baštine u BiH.

''Čini mi se da se ovdje krije puno talenata i zato vam želim da nastavite njegovati uspomenu na našeg velikog umjetnika i da ovom manifestacijom pokažete zašto, zagovarajući ravnopravan položaj Hrvata u BiH i očuvanje hrvatske baštine u BiH, pokazujemo da je doprinos Hrvata izgradio ovu državu'', kazala je hrvatska ministrica, otvarajući ovu značajnu književnu manifestaciju u spomen na braću književnike Antuna Branka i Stanislava Šimića.

U Osnovnoj školi Ruđera Boškovića, gdje se manifestacija održavala, upriličen je i prigodan program povodom završetka radova na ovoj školi.

Foto: Grude-Online.info / Nina Obuljen Koržinek u pratnji grudskog načelnika Ljube Grizelja

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas čestitao je načelniku Gruda, ravnateljici škole, svim djelatnicima i roditeljima na svemu što su uradili za ovaj projekt.

''Ponosan sam što Vlada Hrvatske sudjeluje u potpori ovakvim projektima. Svi oni koji će u ovoj školi prolaziti kroz proces obrazovanja zaslužuju ovakve uvjete. Vjerujem kako ćemo zajedno raditi na tome da mladi ostaju na ovim prostorima'', poručio je Milas.

Nazočnima su se obratila i ravnateljica škole Lucija Mikulić.

Ravnateljica je podsjetila da su radovi na nadogradnji škole počeli u lipnju 2016. te je danas šest novih učionica i nova knjižnica. Dodala je također kako je u radove ukupno utrošeno nešto više od milijun maraka od čega je Vlada Republike Hrvatske donirala gotovo pola milijuna maraka.

Kopirati
Drag cursor here to close