7. svibnja

Obilježavanje 73. godišnjice Bitke za ranjenike na Neretvi

Kultura / Flash | 15. 04. 2016. u 15:38 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sedamdeset treća godišnjica "Bitke za ranjenike na Neretvi", i 80. godina od formiranja prvih internacionalnih brigada svečano i na tradicionalan način bit će obilježena 7. svibnja u Jablanici.

Ceremoniju organiziraju SABNOR BiH, zajedno sa UABNOR-om Jablanica te društvom “Josip Broz Tito“ Jablanica i Muzejom "Bitka za ranjenike na Neretvi“, pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva za pitanje boraca i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata, općine Jablanica, te SABNOR-a BiH.

Svečani početak ceremonije planiran je u 12 sati na Muzeju "Bitke za ranjenike na Neretvi" Jablanica.

U okviru programa, planirana je izložba plakata "No pasaran", posvećenih pozivu na revoluciju za slobodu španjolskog naroda, te fotografija i dokumenata kao i zabilješki boraca iz toga perioda.

Također je planirano polaganja cvijeća na Spomen obilježju Muzeja "Bitke za ranjenike na Neretvi", kao i manifestacija "Cvijet za ranjenike", spuštanje 73 karanfila sa mosta u Neretvu.

Pored spomenutog, biti će upriličena svečana akademija, na kojoj će se obratiti nazočni, te film "Reprint", istaknutog španjolskog revolucionara Čede Kapora, kao i inserti iz filma "Bitka na Neretvi".

Kopirati
Drag cursor here to close