25 godina genocida

Norveški studenti organizirali izložbu o genocidu u Srebrenici

Projekt je inače samo prva od nekoliko aktivnosti koje organizira Helsinški komitet Norveške s ciljem obilježavanja 25 godina od genocida u Srebrenici.
Kultura / Flash | 28. 02. 2020. u 19:11 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sedamdeset studenata dizajna University of South-Eastern Norway (USN) je u siječnju i veljači ove godine istraživalo genocid u Srebrenici i okolnosti oko tog događaja, javlja Anadolu Agency (AA).

Rezultat istraživanja je više od 100 umjetničkih radova od kojih je polovina izložena na posebno organiziranoj izložbi na ovom norveškom sveučilištu u gradu Notoddenu.

Veleposlanik Bosne i Hercegovine u Norveškoj Nedim Makarević i pokretač ovog projekta Enver Đuliman, viši savjetnik Helsinškog komiteta Norveške, posjetili su izložbu 28. veljače.

Veleposlanik Makarević je tom prilikom izjavio da je od izuzetne važnosti da se norveška javnost upozna sa Srebrenicom, te još bitnije da studenti u Norveškoj tematski realiziraju ovu temu kroz konkretne projekte.

Prorektor Kristian Bogen je prilikom otvaranja izložbe kazao da je ponosan što je University of South-Eastern Norway (USN) sudjelovao u ovom projektu, te da je želja uprave sveučilišta da studenti naučeno mogu da koriste u široj i globalnoj perspektivi.

Projekt je inače samo prva od nekoliko aktivnosti koje organizira Helsinški komitet Norveške s ciljem obilježavanja 25 godina od genocida u Srebrenici.

Đuliman je izjavio kako bi bilo veoma dobro da norveški studenti u svom budućem radu profesionalno surađuju s umjetnicima iz Bosne i Hercegovine.

Inače, na inicijativu Đulimana, svake godine više od 50 studenata s ovog norveškog sveučilišta sudjeluje na ljetnim školama u suradnji sa obrazovnim ustanovama u Mostaru, a pod vodstvom profesora Larsa Pettera Soltvedta.

Kopirati
Drag cursor here to close