Uhvaćen trenutak

Neumsko ljeto: Bira se najljepša fotografija

Iz organizacijskog tima tog natječaja pojašnjavaju kako pravo sudjelovanja imaju svi: profesionalni fotografi i fotografi amateri, zaljubljenici u fotografiju, turisti, domaći.., ukratko tko god poželi i smatra da je uhvatio onaj odlučujući trenutak.
Kultura / Flash | 10. 08. 2021. u 09:23 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu manifestacije "Neumsko ljeto", u tom gradu se po prvi put održava natječaj za izbor najljepše fotografije Neumskog ljeta.

Radi se o inicijativi pokrenutoj s ciljem popularizacije Neuma kao poželjne destinacije sa prizorima od kojih zastaje dah, a projekt je financijski podržala Općina Neum.

Iz organizacijskog tima tog natječaja pojašnjavaju kako pravo sudjelovanja imaju svi: profesionalni fotografi i fotografi amateri, zaljubljenici u fotografiju, turisti, domaći.., ukratko tko god poželi i smatra da je uhvatio onaj odlučujući trenutak.

Svaki autor može prijaviti maksimalno tri originalne fotografije bilo kakvog stila i obrade uz uvjet da su snimljene tekuće godine u Neumu. Fotografije također na sebi ne smiju imati nikakva obilježja prepoznatljivosti (potpis, žig i sl.) jer će biti diskvalificirane.

Sudionici natječaja fotografije s kojima žele aplicirati ne smiju objavljivati na društvenim mrežama kako bi se osigurala maksimalna anonimnost natjecatelja.

Također, veličina fotografije mora biti 300 dpi, maksimalne veličine 5 MB, minimalne dimenzije 16×20 cm, a format datoteke JPG, obavezno CMYK. Fotografije se ne smiju komprimitirati u zip, rar i slično.

Pristupnici na natječaj fotografiju imenuju onako kako žele da bude navedeno u katalogu i na izložbi.

Organizatori naglašavaju kako pridržavaju pravo reprodukcije fotografija u katalogu, tisku ili digitalnim online platformama, osim u slučaju izričite zabrane autora.

Peteročlani žiri će putem sustavnog bodovanja odabrati 20 najboljih fotografija od kojih će naposljetku odabrati tri finalista kojima će nagrade dodijeliti na dan izložbe.

Nagrade su primamljive, a prvo mjesto osvaja smartphone Samsung Galaxy S 21, drugo Instax kameru, dok treće mjesto dobija nagrađenu fotografiju u velikom formatu.

Krajnji rok za elektronsku predaju digitalnih fotografija, poručuju iz organizacijskog odbora, je 20. kolovoza do 23:59 sati putem maila: [email protected]. Izbor i ocjenjivanje radova trajat će do 24. kolovoza, a obavijest o izboru radova bit će vidljiva na službenoj Facebook stranici (Foto natječaj neumskog ljeta) i Instagram stranici (@foto.neumsko.ljeto)

Veliko finale natječaja za najbolju fotografiju Neumskog ljeta biti će upriličeno, ukoliko to epidemiološka situacija dopusti, 28. kolovoza u ljetnom kinu Hotela Zenit u poslijepodnevnim satima. Izložbu će činiti 20 najboljih fotografija, priopćeno je iz Općine Neum.

Kopirati
Drag cursor here to close