Kultura 2020

Neka premijer Novalić i ministrica Dujmović objasne kriterij raspodjele novca

Kultura / Flash | 11. 12. 2015. u 16:59 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Inicijativa Kultura 2020, mreža kulturnih institucija i radnica/ka u kulturi iz cijele BiH koji zagovaraju sustavnu promjenu u odnosu vlasti prema resoru kulture, traži od premijera Federacije BiH Fadila Novalića i federalne ministrice kulture i sporta Zore Dujmović da objasne odluke Federalnog ministarstva kulture i sporta o transferu za kulturu od značaja za Federaciju BiH.

Koordinacijski odbor mreže Kultura 2020 cijeni da su te odluke netransparentne i štetne po razvoj sektora kulture.

''Mehanizmi odlučivanja u kojima nepoznate osobe, nepoznatih kvalifikacija i kompetencija, na osnovu nepoznatih kriterija i uz kršenje postojećih pravila i propisa, u nepoznatoj proceduri donose određene odluke koje potom predstavljaju kao neopozive i apsolutne, po samoj svojoj prirodi jesu nevjerodostojni, nelegitimni i nedemokratski mehanizmi odlučivanja. Kao takvi, oni su nedozvoljeni u bilo kom segmentu vlasti'', navodi se u priopćenju.

Kultura 2020 stoga zahtijeva da premijer Novalić i ministrica Dujmović hitno objasne kulturnoj javnosti kriterije i procedure za raspodjelu sredstava, priopćeno je iz Koordinacijskog odbora mreže Kultura 2020.

Kopirati
Drag cursor here to close