''Život žena u dijalogu''

Natječaj za spisateljice, gostujući boravak u Austriji

Kultura / Flash | 10. 03. 2016. u 13:55 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Austrijsko Savezno ministarstvo za Europu, integraciju i vanjske poslove, u oblasti kulture dodjeljuje gostujući boravak jednoj autorici/novinarki/blogerici iz Bosne i Hercegovine, u trajanju od četiri tjedna, za spisateljski rad o temi ''Život žena u dijalogu''.

Natječaj je otvoren u sklopu Godine kulture BiH - Austrija 2016. Cilj programa je podrška ženama u BiH koje se bave pisanjem, koje kroz svoj spisateljski rad traže dijalog unutar i izvan vlastitog društva i time daju građansko-društveni doprinos razumijevanju i osiguranju mira.

Njihov boravak u Austriji treba poslužiti interkulturnoj razmjeni, kao i interakciji sa Ženskim muzejom Hittisau i bosanskohercegovačkom zajednicom Regije Bregenzerwald.

Program podrške uključuje stavljanje na raspolaganje besplatnog stana u Regiji Bregenzerwald, općina Hittisau, plaćene troškove putovanja, kao i novčani iznos od 1.100 eura.

U dogovoru sa Saveznim ministarstvom za Europu, integraciju i inozemne poslove odabrana autorica će imati mentorstvo Ženskog muzeja Hittisau. Na natječaj se mogu javiti spisateljice sa bh. državljanstvom, koje imaju objavljenu najmanje jednu publikaciju (književne ili novinarske naravi, odnosno jedan blog).

Rok za prijave je 31. ožujak 2016. godine, priopćeno je iz Veleposlanstva Austrije u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close