media

Natječaj za Nagradu EU za istraživačko novinarstvo

Kultura / Flash | 11. 03. 2016. u 07:08 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izaslanstvo Europske unije u BiH danas će predstaviti ovogodišnji natječaj za Nagradu EU za istraživačko novinarstvo, prvu regionalnu nagradu za istraživačke priče koja se uz podršku Europske unije dodjeljuje od 2015. do 2017. godine u zemljama zapadnog Balkana i Turskoj.

O značaju nagrade i njezinom doprinosu razvoju istraživačkog novinarstva u regiji na prezentaciji će govoriti će šef Izaslanstva Europske unije u BiH i specijalni predstavnik EU u BiH veleposlnik Lars-Gunnar Wigemark i direktor Mediacentra Sarajevo Boro Kontić.

Na natječaj, koji će u Bosni i Hercegovini biti otvoren od 11. ožujka do 1. travnja 2016., bit će moguće kandidirati istraživačke priče o društvenim pitanjima vezanim za zloupotrebu položaja i ovlasti i kršenje temeljnih prava, korupciju i organizirani kriminal u Bosni i Hercegovini, koje su objavljene tijekom 2015. na TV, radio, tiskanim i online medijima.

Na ovogodišnjem natječaju bit će nagrađene do tri najbolje priče, a na osnovu odluke Europske komisije u natječaj je uvedena nova potkategorija "najbolja priča mladog istraživačkog novinara". Nagradni fond za Bosnu i Hercegovinu za 2016. iznosi 10.000 eura.

Poziv za sudjelovanje na natječaju s detaljnim uputstvom za prijavljivanje bit će dostupan na web stranici www.media.ba., priopćeno je iz Izaslanstva EU u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close