Pravda za Davida

Klinac u getu: Međunarodni natječaji za pjesmu i fotografiju

Na natječaj se mogu prijaviti sudionici iz cijele Europe.
Kultura / Flash | 13. 05. 2020. u 12:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Asocijacija ''Pravda za Davida i svu djecu Bosne i Hercegovine'' Beč, Austrija u suradnji sa udruženjem građana ''Put Pravde'' Banja Luka, Bosna i Hercegovina, raspisuje natječaj za izbor novih rep i rege muzičkih numera koje će se naći na službenoj kompilaciji "Klinac u getu" i natječaj za amatersku umjetničku fotografiju.

Klinac u getu

Tema je Pravda za Davida koja, između ostalog, podrazumijeva globalni pokret građanskih inicijativa u borbi za istinu i pravdu do konačnog razrjješenja ubojstva mladog banjalučkog studenta Davida Dragičevića.

''Između ostalog naš cilj je stvaranje institucionalnog ambijenta za pravosnažno razriješenje ubojstva Davida Dragičevića, Dženana Memića, kao i svih nerazjašnjenih ubojstava i drugih zločina u BiH. Također, promoviramo vladavinu prava i zalažemo se za usklađivanje domaćih zakona sa zakonima Europske unije'', poručili su iz asocijacije.

Na natječaj za pjesmu mogu se prijaviti svi izvođači sa prostora cijele Europe, koji imaju snimljenu svoju glazbenu numeru (nebitno kakvog je produkcijskog kvaliteta). Žanr pjesma se ostavlja izvođaču na odabir, sve dok pjesma za inspiraciju ili temu ima život i rad ubijenog banjalučkog studenta Davida Dragičevića ili globalni pokret Pravde za Davida.

Da bi se prijavili na natječaj potrebno je da snimite i pošaljete vašu demo snimku pjesme u mp3 formatu (autorsku kompoziciju), u trajanju ne dužem od četiri minuta. Pjesmu možete poslati na sledeće e-mail adrese: [email protected] ili [email protected]

Potrebno je navesti ime, prezime, pseudonim, kratku biografiju benda ili samostalnog izvođača kao i kontakt telefon.

Stručni žiri, sastavljen od domaćih glazbenika koji su godinama na našoj sceni, će birati 20 najboljih numera koji će se naći na kompilaciji, a kao kriterij će biti uzet kvaliteta teksta i vokalne mogućnosti izvođača kao i zastupljenost teme života i rada ubijenog banjalučkog studenta Davida Dragičevića ili globalnog pokreta Pravde za Davida.

Spisak će bit objavljen na službenim stranicama organizatora mjesec dana nakon završetka natječaja, kao i na službenim stranicama društvenih mreža. Spisak će uključivati imena 20 izvođača koji će se naći na kompilaciji ''Klinac u getu'' koja će imati svoje digitalno izdanje.

Prijave se mogu slati do 31. kolovoza 2020. godine zaključno sa tim danom.

Pravda za Davida

Na natječaj za amatersku umjetničku fotografiju svaki sudionik ima pravo da pošalje po tri fotografije na zadatu temu, do 31. kolovoza 2020. godine.

Dolaze u obzir sudionici iz svih dijelova svijeta. Fotografije slati elektronski na E-mail adrese: [email protected] ili [email protected] u JPG formatu 2000 pixela po dužoj strani 72 DPi. Potrebno je navesti ime, prezime, kratak opis fotografija i kontakt telefon. Svaka datoteka ne smije biti veće od 5MB.

Rezultati natječaja bit će objavljeni 31. kolovoza 2020. na  službenim  stranicama organizatora mjesec dana nakon završetka konkursa, kao i na službenim stranicama društvenih mreža.

Nakon objave rezultata usljedit će izložbe odabranih fotografija u više različitih europskih gradova i digitalna promocija.

Kopirati
Drag cursor here to close