Izgradnja centra

Nastavak radova na izgradnji HKC ''Korita'' Bos. Grahovo

Kultura / Flash | 14. 07. 2017. u 06:40 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U selu Korita nadomak Bosanskog Grahova ovih su dana nastavljeni radovi na izgradnji Hrvatskoga kulturno-obrazovnog centra ''Korita''.

Nastavak je to radova započetih u jesen prošle kada se zahvaljujući donaciji od 35.000 kuna, preko Javnog natječaja Državnog ureda za Hrvate izvan RH, krenulo sa zemljanim i početnim betonskim radovima.

Trenutačni radovi na izgradnji podrumskog dijela zgrade omogućeni su zahvaljujući pomoći od 40.000 kuna preko Javnog natječaja Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje RH iz 2016., donaciji Vlade HBŽ u iznosu od 5000 KM, te vlastitim sredstvima od članarina u Udruzi za očuvanje kulturne i povijesne baštine 'Don Juraj Gospodnetić'“ Bos. Grahovo koja je i nositelj projekta.

''Ovo će zadnje osim podruma imati dva kata, a u njemu će sjedište imati već spomenuta središnja Udruga grahovskih Hrvata, kao i udruge koje su iz nje nastale: DVD Korita, Planinarsko-ekološko društvo „Veliki Bat“ te Pljočkarski klub Grahovo. Centar će imati i dvoranu za konferencije, nekoliko apartmana za goste, te dvoranu za smještaj planinara, priopćeno je iz Udruge Don Juraj Gospodnetić.

Izgradnjom ovog centra, kako piše Udruga, zasigurno će se poboljšati društveni život ne samo Hrvata, nego svih građana Bosanskog Grahova.

 

Kopirati
Drag cursor here to close