Ne podržavaju kandidaturu

Naša stranka: Mostar prijestolnica kulture po mjeri SDA BiH

Naša stranka još jednom poziva da se obustavi kandidatura Mostara.
Kultura / Flash | 04. 11. 2017. u 12:22 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Politička organizacija građana "Naša stranka" oglasila se priopćenjem za javnost u kojem je istaknuto kako predstavnici te stranke ostaju pri svom stavu te kako i dalje ne podržavaju gradonačelnika Mostara Ljubu Bešlića i njegovu kandidaturu Mostara za Europsku prijestolnicu kulture 2024. godine.

U priopćenju za javnost se navodi kako Naša stranka još jednom poziva da se obustavi kandidatura Mostara a ako se, pak, s njom nastavi, da se u radni tim vrati nagrađivani književnik i direktor Muzičkog centra "Pavarotti" Elvedin Nezirović.

U priopćenju je pojašnjeno kako je Naša stranka sredinom rujna ove godine odbila poziv gradonačelnika Mostara za stavljanje potpisa na njegovu kandidaturu Mostara za Europsku prijestolnicu kulture 2024. godine,  jer su predstavnici stranke stava da je vladajuća politička garnitura nesposobna za realizaciju bilo kakve ideje ili projekta koji ne bi podrazumijevao nepotizam, tajne pozive i dogovore, te mutne i zakulisne radnje koje su uvijek, kako se navodi, samo u interesu samoprozvanih gradskih vladara a nauštrb građana i građanki Mostara.

"Već u prvoj fazi kandidacijskog procesa, kod formiranja radnog tima od osam članova, zaduženog za popunjavanje aplikacije za kandidaturu Mostara za Europsku prijestolnicu kulture, pokazalo se da smo bili u pravu. Naime, nagrađivani književnik i direktor Muzičkog centra Pavarotti, Elvedin Nezirović, izbačen je iz spomenutog odbora jer njegovi stavovi i pisanje ne odgovaraju Stranci demokratske akcije BiH. U njihovim očima oni ga proskribiraju kao 'nedovoljno dobrog Bošnjaka'", navodi se u priopćenju.

Također, istaknuto je kako u odboru za kandidaturu Mostara za Europsku prijestolnicu kulture ne smiju biti stranački ljudi kako je prvobitno i zamišljeno, te kako trebaju biti stručni ljudi.

"Izbacivanje Elvedin Nezirović iz odbora pokazuje kako Mostar s ovakvom vlašću, koja negira slobodu mišljenja i govora, prosto ne može biti kulturna prijestolnica ni Hercegovine", zaključeno je u priopćenju za javnost Naše stranke.

Kopirati
Drag cursor here to close