Dubravka Vukadin

'Napretku' se daje, od njega se ne uzima ništa

U sklopu Podružnice HKD "Napredak" Bugojno trenutno djeluju Folklorna sekcija, Ženski vokalni ansambl, Tamburaški sastav "Zlatne žice" i Mala glazbena radionica.
Kultura / Flash | 10. 04. 2018. u 14:58 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Profesorica Dubravka Vukadin izabrana je ponovo za predsjednicu Podružnice Hrvatskog kulturnog društva "Napredak" Bugojno na izborno-izvještajnoj skupštini, koja je održana nakon šest godina.

Preuzela je, kaže, veoma odgovornu ulogu ako se uzme u obzir općenito težak položaj kulture u bh. društvu.

''Jedno društvo može opstati samo ako priprema kvalitetne programe za sve uzraste publike i ako ima uvjete za to. Podružnica HKD "Napredak" Bugojno djeluje u zgradi Hrvatskog doma koja je sagrađena 1925. i zahtijeva stalnu obnovu i održavanje'',  naglasila je.

U tijeku je projekt renoviranja zgrade koji će po okončanju stvoriti pretpostavke za lakše djelovanje, međutim i dalje je, dodaje, prisutan problem financiranja.

''Bez obzira na to, ja vjerujem da će novoizabrano rukovodstvo raditi timski na rješavanju svih poteškoća i da će nam u tome pomoći svi koji to mogu'', kazala je.

Po njenim riječima, iz općinskog proračuna se za rad "Napretka" izdvaja 5.000 KM, dok se dio potrebnih sredstava osigurava kroz najam njegovih prostorija.

Voljela bi, priznaje na kraju, kada bi interes mladih za rad u napretkovim sekcijama bio veći u budućnosti.

''Ovdje se radi volonterski, dragovoljno i teško je naći nekoga tko bi se angažirao. Tko god očekuje da će od "Napretka" dobiti materijalnu i drugu korist ili da će mu to danas-sutra biti neka važna referenca u životopisu, neka na to zaboravi. "Napretku" se daje, od njega se ne uzima ništa'', zaključila je.

U sklopu Podružnice HKD "Napredak" Bugojno trenutno djeluju Folklorna sekcija, Ženski vokalni ansambl, Tamburaški sastav "Zlatne žice" i Mala glazbena radionica.

Kopirati
Drag cursor here to close