Za stipendije

'Napredak' priredio zidni kalendar za 2017. godinu

Kultura / Flash | 31. 10. 2016. u 10:40 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatsko kulturno društvo (HKD) "Napredak" priredilo je zidni kalendar za 2017. godinu, s temom svjetskih, europskih, bosanskohercegovačkih i hrvatskih mostova.

Cijena kalendara je 5 maraka, a dobit od prodaje ide u Napretkovu zakladu za sveučilište i stipendiranje Ivo Andrić – Vladimir Prelog.

Inače, 'Napredak' od svog utemeljenja skrbi o đacima i studentima te je u posljednjih 20 godina podijelio više od 2850 stipendija i potpora, priopćeno je iz tog društva.

"Da nije bilo 'Napretka' Vladimir Prelog i Ivo Andrić, koji su bili Napretkovi stipendisti, možda ne bi bili nobelovci, a Nikola Šop, Ivan Padovan, Ismet Mujezinović, Gabrijel Jurkić i mnogi drugi možda ne bi postigli takve uspjehe", navodi se u priopćenju.

Hrvatsko kulturno društvo ' Napredak' utemeljeno je 1902. godine. Član je UN-ovih nevladinih udruženja i punopravni član Europskog centra za radnička pitanja. Napredak danas ima 64 podružnice i tri povjerenstva koja djeluju u BiH, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Austriji, Njemačkoj, Kanadi i SAD-u.

Kopirati
Drag cursor here to close