Sarajevo

Napredak bira predsjednika

Kultura / Flash | 16. 09. 2016. u 10:36 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatsko kulturno društvo Napredak održat će u subotu, 24. rujna 2016. godine u 11 sati u Velikoj dvorani sarajevske općine Stari grad 63. Glavnu skupštinu, koja je ove godine izborna.

Zastupnici iz 63. Napretkove podružnice iz Bosne i Hercegovine i inozemstva birat će predsjednika i dopredjednike Društva, te članove Središnje uprave, Nadzornog odbora i Stegovnog suda.

Predsjednik Napretka, prof. dr. Franjo Topić i uoči Glavne skupštine ističe kako je vrlo važno slati pozitivnu poruku iz Bosne i Hercegovine. Malodušnost je, drži Topić, ono što u aktualnim okolnostima ponajviše prijeti našem društvu, a HKD Napredak je svih ovih godina predan svojim djelovanjem odgovoriti i na ovaj izazov. Uz ino i tako što je, primjerice, 2014. organizirao 603 manifestacije.

''Kada me ljudi pitaju što je moje geslo, moj odgovor je da nas bude više, da što bolje živimo i da dobro živimo s drugima. Tko god nam tu pomaže, dobro došao, a oni koji misle da moramo živjeti u svađi s drugima, takvi me ne interesiraju'', poručuje Topić, napominjući kako je i geslo Napretkove ovogodišnje skupštine: Ostajte ovdje - jer se, usprkos aktualnim teškoćama, u BiH može živjeti pristojno.

''I ove godine, baš kao i uvijek dosada, Napretkove skupštine su i društveni događa, pa su svoje sudjelovanje već potvrdili brojni gosti iz političkog, kulturnog i javnog života, te brojni diplomati. Poslije Skupštine, u sarajevskoj katedrali Srca Isusova u 18 sati održat će se sveta misa koju će predvoditi mons. Pero Sudar, pomoćni biskup vrhbosanski'', priopćila je Press služba HKD Napredak.

Kopirati
Drag cursor here to close