Cenat za kulturu

Namik Kabil s „Isijavanjem“ pred mostarskom publikom

Domaćin večeri je pisac i prozaist Almin Kaplan, a ovaj susret je organiziran kao najava ovogodišnjeg književnog festivala „Poligon“.
Kultura / Flash | 02. 10. 2019. u 16:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bosanskohercegovački pisac, redatelj i scenarista Namik Kabil predstavt će se mostarskoj publici svojim novim  romanom „Isijavanje“ u Centru za kulturu, u nedjelju 6. listopada s početkom u 20 sati.

Domaćin večeri je  pisac i prozaist Almin Kaplan, a ovaj susret je organiziran kao najava ovogodišnjeg književnog festivala „Poligon“.

Kabil je autor nekoliko nagrađivanih scenarija, između ostalog i za igrani film Kod amidže Idriza. Njegov dokumentarni film Informativni razgovori dobitnik je nagrade „Srce Sarajeva“ za najbolji dokumentarni film na Sarajevo Film Festivalu 2007. te drugih međunarodnih nagrada. Igrani film Čuvari noći, koji je napisao i režirao, imao je 2008. gdine svjetsku premijeru na Venecijanskom filmskom festivalu.

„Namik Kabil pisac je kojeg će se pamtiti i koji će nas se na više načina ticati. Jedan od najvažnijih pisaca poslijeratnog svijeta, među rijetkima koji su se odvažili da im rat prođe“, zapisao je jednom Miljenko Jergović

 

Kopirati
Drag cursor here to close