Nakon Zenice i Sarajeva HNK Mostar gostuje u Orašju i Vitezu

Kultura / Flash | 07. 10. 2016. u 14:03 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Početak mjeseca u HNK Mostar obilježila su dva važna gostovanja. Premijera koprodukcijske predstave HNK Mostar, Narodnog pozorišta Mostar i Bosanskog narodnog pozorišta Zenica 'Mrtve ribe plivaju na leđima' autora Josipa Mlakića u režiji Tanje Miletić Oručević uspješno je izvedena u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici 01. i 02. listopada.

Odmah nakon toga još jedna koprodukcija HNK Mostar i Narodnog pozorišta Mostar 'Ajmo na fuka' odigrana je u OFF programu Festivala MESS u Sarajevu 06. listopada. Prepuna dvorana Kamernog teatra 55 u Sarajevu i dugotrajan pljesak govori da je sarajevska publika prepoznala dijelom i sebe u lokalnoj mostarskoj priči. Predstava je i ovog puta odigrana kao dio projekta PRO budućnost koju organizira USAID i Catholic Relief Services.

U listopadu mjesecu na kazališne daske HNK Mostar ponovno se vraća 'Kajališni sat' autora Jasena Boke u režiji Dragana Komadine. Uspješnica HNK Mostar koja je do sada odigrana više od 50 puta, u petak 07. listopada u 20 sati bit će odigrana za učenike Gimnazije 'Fra Grge Martića' iz Posušja.

12. listopada u 20 sati predstava 'Kajališni sat' bit će prikazana i publici u Orašju. Nakon duže pauze HNK Mostar će gostovati u Centru za kulturu Orašje u organizaciji Glavnog vijeća HNS-a i uz podršku Županije posavske u okviru programa 'HNS plus'.

Predstava 'Sve o ženama' autora Mire Gavrana u režiji Roberta Raponje bit će odigrana u okviru Dana hrvatskog kazališta BiH u Vitezu u nedjelju16. listopadaa za mostarsku publiku predstava će biti prikazana učetvrtak 20. listopada.

28. listopada na Maloj sceni HNK Mostar bit će odigrana još jedna redovna repertoarska predstava 'Kisik' autora Ivana Viripajeva u režiji Tanje Miletić Oručević.

Osim predstava iz redovnog repertoara na Maloj sceni HNK Mostar u dnevnom terminu 20. listopada bit će organizirano svečano proglašenje nagrađenih na 45. međunarodnom natječaju za najljepše pismo koje je ove godine pisano na temu: 'Napiši sebi pismo kao 45 godišnjaku'. Natječaj tradicionalno organizira Hrvatska pošta d.d. Mostar.

25. listopada bit će upriličeno predstavljanje knjige 'Ljudi i vrijeme' autora novinara Zvonimira Čilićaiz Viteza. Knjiga sadrži novinarske tekstove različite tematike: od politike, nacionalnih i vjerskih pitanja, do gospodarstva i kulture, i predstavlja kronologiju Središnje Bosne u razdoblju od 1994. do 2014. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close