Izborna skupština

Nakon 16 godina Muselimović otišao sa čela Matice hrvatske, nova predsjednica Ljerka Ostojić

Kultura / Flash | 20. 01. 2014. u 18:44 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon 16 godina Matica hrvatska Mostar dobila je novog predsjednika.

Dosadašnju dužnost predsjednika obavljao je Josip Muselimović, koji je nakon izborne skupštine rekao kako mu je bila čast voditi jednu ovakvu instituciju dovodeći u Mostar vrhunske glazbenike i kulturne umjetnike.

"Nadam se da će moja nasljednica nastaviti uspješan put Matice sa manje ili više poteškoća koje donosi vrijeme i općenito situacija u kojoj djelujemo", kazao je Muselimović.

Po završetku izborne skupštine u ponedjeljak navečer, novoizabarana predsjednica Ljerka Ostojić kazala je kako joj je drago što su članovi Matice baš njoj ukazali povjerenje, te je istaknula kako su namjere da se uspješno nastavi održavanje manifestacije 'Mostarsko proljeće', te niz drugih događaja.

"Ovo je velika čast, ali u istom trenutku i obveza, koju ću se nadam se ispuniti do kraja na dužnosti koja mi je povjerena", kazala je Ostojić.

U Predsjedništvo Matice izabrani su: prof.dr.sc. Ljerka Ostojić (predsjednica), fra Ante Marić (potpredsjednik), Misijana Brkić Milinković (glavna tajnica), Nela Marinčić (rizničarka), Mira Pehar, prof. Ivan Sivrić, dr. sc. Žana Mrkonjić, Nada Dalipagić, Mira Pehar, mr. sc. Gordan Jurišić i Marin Raspudić. U Nadzornom odboru su Dragan Marijanović (predsjednik), Gordana Maslov i dr. Maja Prskalo.

Kopirati
Drag cursor here to close