Šarolikost sadržaja

NAFF je neprepoznati turistički potencijal Neuma i BiH

Kultura / Flash | 28. 06. 2017. u 10:07 Ma.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Međunarodni festival animiranog filma u Neumu, po mnogo čemu je specifičan. Osim po šarenilu filmova pristiglih sa svih krajeva svijeta, ove se godine može pohvaliti i s višejezičnom publikom.

Osim sudionika Festivala i Neumljana, ove su se godine u izuzetnom broju NAFF-u pridružili i inozemni gosti hotela Sunce koji svaku večer dolaze bodriti filmove svojih zemalja.
Dobra je to reklama za Festival, za Neum, ali i za hotel Sunce u kojemu se održava. Potvrđuje nam to i Davor Krešić, direktor prodaje i marketinga ovog hotela.

Festival je odlična turistička priča koju lokalna zajednica još nije prepoznala

''NAFF svakog ljeta odradi odličnu reklamu, i hotelu i Neumu, ali i na jednom širem nivou, budući da je Festival međunarodnog karaktera'' istaknuo je Krešić te dodao kako sam hotel od svega ima financijsku korist, te još važnije dobije besplatan marketing jer jako veliki broj domaćih i stranih medija prati Festival.

Direktor prodaje i marketinga hotela Sunce naposljetku ipak naglašava kako festivalski potencijal ipak još nije dovoljno iskorišten i valoriziran od strane lokalne sredine, koja bi u međunarodnom karakteru NAFF-a napokon trebala uvidjeti i njegov turistički doprinos samom Neumu.

Mlada nada bh filma na NAFF-u

Iako Bosna i Hercegovina ove godine nema svog predstavnika u natjecateljskoj konkurenciji, jedna mlada dama iz Banja Luke ipak brani boje BiH. Janja Bjelić studentica je Akademije umjetnosti u Banjoj Luci i to na odsjeku Kamera, gdje sluša obavezan kolegij Animacije. Na NAFF-u se predstavlja svojim jednominutnim filmom ''Drugi dan'' koji će biti prikazan u okviru festivalske Panorame.

Simpatična Janja je oduševljena organizacijom NAFF-a ali i Neumom u kojemu je prvi put.
''Sada kada sam ovdje došla i upoznala sve ove divne ljude, sve mi se više čii da bih mogla napraviti još jedan jednominutni film, tko zna!'', zaključuje uz smijeh mlada nada BH filma, stoji u priopćenju.

Hrvatski film na četvrtoj noći NAFF-a

Susjedna Hrvatska se ove godine na NAFF-u predstavlja s filmom ''Floating'' (Plutanje), autora Gorana Radoševića. Radošević je mladi animator iz Splita čiji film priča priču o krstarenju koje umjesto zabave završava brodolomom. Srećom, glavni akter se budi iz sna u koji ga je uvela ugodna kupka baš u trenutku kada ocean gasi njegov život. U snu.
Predstavili su se sinoć Neumu i Novozelanđani, Britanci, Amerikanci, Francuzi, Ujedinjeni Arapski Emirati, Burkina Faso...

Šarenilo filmova, ideja i tehnika, ugodno druženje i prijateljsko ozračje obilježili su i ovu večer Festivala, a sada preostaje još jedna natjecateljska večer te konačno proglašenje pobjednika.
''NAFF svake godine prolazi sve brže i brže, to nije znak samo uhodanosti već i dobre zabave. Jamac da prijavljenih filmova ovom Festivalu nikada neće manjkati'', tvrde organizatori.

NAFF na Posuškom litu

U okviru ovogodišnjeg Posuškog lita koji je završio, u zabavno-kulturnom dijelu programa završen je 12. Međunarodni festival animiranog filma – NAFF.

Iako NAFF još službeno traje u Neumu gdje će 30. srpnja biti upriličena dodjela nagrada najboljim animiranim filmovima. Ipak, Posuška publika je tijekom festivala imala priliku glasati za filmove te su najboljim animiranim filmom proglasili nizozemski film “Bullet time” (Vrijeme za metak) autora Frode Kuipersa.

''Opustošena ulica u malenom selu na Starom zapadu. Dva kauboja se okrenu jedan drugome u starom dobrom dvoboju. Ali kad opale prve metke, oni se instantno zaljube jedno u drugo i zaborave što su trebali uraditi! Nakon čega su uslijedile dramatične posljedice'', navedeno je u priopćenju.

Time je Međunarodni festival animiranog filma u Posušju, zatvorio svoja vrata za ovu godinu. A svi oni koji su imali priliku uživati u animiranim filmovima mogli su se uvjeriti kako se radi o jedinstvenim i ponajboljim ostvarenjima u svijetu animiranog filma, poručuju organizatori.

Kopirati
Drag cursor here to close