Vjera, baština, identitet

Na 'Tropletovim danima kulture' izabrani najbolji

Prigodom svetkovine sv. Josipa, svoga nebeskog zaštitnika (19. ožujka), HKZ Troplet svake godine raspisuje natječaj za najbolji neobjavljeni literarni rad na hrvatskom jeziku za učenike osnovnih i srednjih škola iz cijele BiH.
Kultura / Flash | 04. 11. 2019. u 13:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Djeca iz svih krajeva BiH su željeli pokazati koliko vole svoj hrvatski jezik, koliko im je stalo do njega, a naravno ponudili su i svoje odgovore i promišljanja na teme koje smo im zadali'', rekla je to Danijela Skoko, ispred Hrvatske kulturne zajednica Troplet, koja je priredila manifestaciju Tropletovi dani kulture – vjera, baština, identitet.

Foto: Bljesak.info / Tropletovi dani kulture – vjera, baština, identitet

Naime, prigodom svetkovine sv. Josipa, svoga nebeskog zaštitnika (19. ožujka), HKZ Troplet svake godine raspisuje natječaj za najbolji neobjavljeni literarni rad na hrvatskom jeziku za učenike osnovnih i srednjih škola iz cijele BiH.

Ovogodišnje su teme: 'Priroda je predivna knjiga o Stvoritelju', za osnovne škole, a za srednje škole 'Zemlja je kuća svega stvorenoga'. Najbolji uratci dobili su  pohvalnice (najboljih 5 u obje kategorije) i novčane nagrade (najbolja tri u obje kategorije).

Video: Tropletovi dani kulture

Također, tiskan je Zbornik izabranih radova u kojem su, od preko 100 pristiglih, objavljeni samo oni najbolji.

''Ove godine pobjednica je Marina Gvozdenović iz Osnovne škole S.S.Kranjćevića u Mostaru, dok je za srednje škole pobjednik kao i prošle godine Stjepan Jozinović iz Katoličkog školskog centra iz Žepča'', rekla je Skoko.

U kategoriji osnovnih škola nagrađeni su i Nataša Volić, Filip Žigić, Tea Topalović i Josip Polić. U kategoriji srednjih škola nagrađeni su i Ivana Jozan, Gabrijela Dugandžić, Darko Tusun i Antonia Knezović. 

Uz predstavljanje Zbornika i dodjelu nagrada, koje se održalo u Osnovnoj školi 'Silvije Strahimir Kranjčević' u Mostaru, održan je i prigodan kulturno-umjetnički program.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close