Forum24

Pozorište lutaka i Centar za kulturu na mostarskoj šetnici

Za to vrijeme će na velikom LED ekranu biti prikazivani dijelovi iz predstava ovog Pozorišta i fotografije iz bogatog arhiva ove kuće koje pokazuju sve etape u razvoju ove najstarije profesionalne lutkarske ustanove u našoj zemlji.
Kultura / Flash | 05. 06. 2018. u 14:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pozorište lutaka u Mostaru i Centar za kulturu Grada Mostara će se 6. lipnja u 19 sati na Španjolskom trgu, u okviru aktivnosti povodom kandidature Mostara za Europsku prijestolnicu kulture 2024. godine, predstaviti svojim sugrađanima.

Djeca i njihovi roditelji moći će se  upoznati sa prelijepim lutkama i isprobati svoje vještine u njihovoj animaciji. Tajne suvremenog lutkarstva odavati će im glumci Pozorišta lutaka. Od voditelja programa čuti će mnoge informacije o Pozorištu lutaka, saznati kuda je ovo Pozorište, koje postoji još od davne 1952. godine, sve putovalo i gostovalo, koje je zemlje i festivale pohodilo, koje je značajne nagrade dobilo, sa kojim je najznačajnijim europskim redateljima, kreatorima lutaka i scenografima surađivalo i koji su planovi za nadolazeće razdoblje ove kulturne ustanove u Mostaru, priopćeno je.

Za to vrijeme će na velikom LED ekranu biti prikazivani dijelovi iz predstava ovog Pozorišta i fotografije iz bogatog arhiva ove kuće koje pokazuju sve etape u razvoju ove najstarije profesionalne lutkarske ustanove u našoj zemlji.

Centar za kulturu grada Mostara koji još od sredine devedesetih godina prošlog stoljeća mostarskoj publici nudi brojne programe, izložbe, promocije knjiga, plesne i muzičke sadržaje. U sastavu ovog Centra je i Radio gradska mreža Mostarski radio.

Ove večeri pokazat će svoju trenutnu produkciju koju predvode Plesni studio MoStars i ansambl Mostarske kiše. Izuzetne koreografije koje je sa svojim mladim plesačicama pripremila voditeljica i koreografkinja MoStarsa Nataša Jekić na Španjolskom trgu pokazati će samo dio vrijednog rada koji je nagrađivan na brojnim plesnim smotrama širom regije. Uz njih će svojim popularnim pjesmama program obogatiti i ansambl Mostarske kiše. Mostarci će imati priliku da uživaju u ovoj večeri i uvjere se u kulturni i umjetnički potencijal ove dvije kulturne ustanove, navode u priopćenju.

Ovo je nastavak projekta 'Forum na Šetalištu' koji se održava svake srijede s ciljem  upoznavanja što većega broja stanovnika Mostara s procesom kandidature Mostara za Europsku prijestolnicu kulture.

Kopirati
Drag cursor here to close