najavljujemo

Muzejske izložbe u Stocu i Mostaru

Kultura / Flash | 13. 08. 2016. u 09:29 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Večeras će u Stocu s početkom u 19:30 sati biti održano otvaranje izložbe Ratni dnevnici-svjedočenja životu u Locco bar u okviru programa manifestacije Slovo Gorčina 2016.

Izložba je nastala kao suradnja između Fonda Memorijala i Spomeničkog kompleksa "Tunel D-B" i Muzeja književnosti i pozorišne umjetnosti BiH.

Autorica izložbe je Šejla Šehabović, direktorica Muzeja književnosti i pozorišne umjetnosti BiH.
Program ovogodišnje Manifestacije Slovo Gorčina možete pogledati na linku.

Već u ponedjeljak 15.8.2016. s početkom u 20 sati bit će održano otvaranje izložbe WELCOME TO SARAJEVO - Sarajevski teatri pod opsadom u okviru manifestacije Mostarsko Ljeto 2016, koja se održava u organizaciji Centar za kulturu Mostar, a partner na projektu je Narodno pozorište Mostar.

Izložba je nastala kao suradnja između Fonda Memorijala i Spomeničkog kompleksa "Tunel D-B" i Muzeja književnosti i pozorišne umjetnosti BiH. Autorica izložbe je muzejska savjetnica Amina Abdičević.

Izložba će u Mostaru biti postavljena do 18. kolovoza, a ulaz na izložbu je besplatan.

Inače, do kraja manifestacije “Mostarsko ljeto” publika može posjetiti i sljedeće programe: od 12. do 18.8. u Centru za kulturu održat će se likovna kolonija u organizaciji SPKD Prosvjeta Mostar; 13. 8. popularna grupa JINX će održati koncert u OKC-u Abrašević; 15. 8. slijedi spomenuta izložba “Sarajevski teatri pod opsadom”, u Centru za kulturu.

Sljedeća izložba je 23.8., također u Centru za kulturu, gdje Udruženje umjetnika iz Mostara predstavlja izložbu umjetnika Grada Mostara.

Zatim slijedi izložba lokalnih umjetnika “Vegetative People”, koja će 26. 8. biti otvorena u OKC-u Abrašević, gdje će istog dana koncert održati grupa “Dva i po čo'eka”.

Ovogodišnje “Mostarsko ljeto” završava u srijedu, 31.8. u Narodnom pozorištu Mostar, izvedbom predstave “Derviš i smrt” u režiji Erola Kadića i produkciji Narodnog pozorišta Mostar.

Predstava počinje u 20 sati, a ulaz je besplatan.

Kopirati
Drag cursor here to close