Muzej Hercegovine

Međunarodni dan i Europska noć muzeja u Mostaru

Međunarodni dan i Europska noć muzeja u muzejima BiH održat će se u subotu, 18. svibnja, a ovogodišnja tema Međunarodnog dana muzeja je "Muzeji kao središta kulture: budućnost tradicije".
Kultura / Flash | 15. 05. 2019. u 09:11 Bljesak.info
Kopirati

U sklopu obilježavanja Međunarodnog dana muzeja i Europske noći muzeja, Muzej Hercegovine u petak će u Mostaru organizirati likovnu radionicu učenika osnovnih škola, dok će u subotu biti upriličeno javno predavanje "Muzej, kultura i zajednica u procesima globalizacije".

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tim povodom, Interpretacijski centar, odjel Muzeja Hercegovine, u subotu će raditi do 24 sata.

Muzej Hercegovine obilježava Međunarodni dan i Europsku noć muzeja - Muzej Hercegovine obilježava Međunarodni dan i Europsku noć muzeja.

Foto: PR / Muzej Hercegovine obilježava Međunarodni dan i Europsku noć muzeja

Inače, Međunarodni dan i Europska noć muzeja u muzejima BiH održat će se u subotu, 18. svibnja, a ovogodišnja tema Međunarodnog dana muzeja je "Muzeji kao središta kulture: budućnost tradicije".

Temom "Muzeji kao središta kulture" želi se naglasiti važnost muzeja u suvremenom društvu, koje se nalazi pred izazovima vrtoglavog tehnološkog napretka te društvenih promjena među kojima su i migracije stanovništva, navode iz Muzeja Hercegovine.

Kopirati