spremni za MOFf?

'Mrtve ribe' otvaraju filmski festival u Mostaru

Kultura / Flash | 23. 11. 2016. u 11:17 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Projekcijom filma 'Mrtve ribe plivaju na leđima' redatelja Kristijana Milića, u četvrtak 24.studenog u 19 sati u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača, bit će otvoren 10. Mostar Film Festival - Festival filmske glume.

Projekcija filma 'Mrtve ribe plivaju na leđima', kako je istaknuto na današnjoj konferenciji za medije koja je održana u Mostaru, će biti zatvorenog tipa te će, po riječima jednog od glumaca filma Dražena Mikulića, sa sobom donijeti i posebne emocije.

''Film smo snimali u Mostaru nešto više od mjesec dana i bit će posebno zadovoljstvo gledati ga i po prvi put zajedno upravo u ovom gradu. Porijeklom sam Hercegovac i drago mi je da je u ovom filmu redatelj Kristijan Milić skupio upravo nas Hercegovce, ali i druga velika imena. Od filma očekujem mnogo, i zbog izvrsnog scenarija, ali i odlične ekipe koja je kao obitelj bila uključena u rad na filmu'', rekao je to Mikulić, i dodao kako se nada da će 'Mrtve ribe' ostaviti trag u domaćoj kinematografiji.

U natjecateljskom programu Festivala bit će, kako je istaknula umjetnička direktorica MOFF-a Maja Lasić, predstavljeno sedam filmova, a najboljima će biti dodijeljene nagrade Stablo ljubavi.

''Riječ je o aktualnim filmskim ostvarenjima iz regije. Iz bh. produkcije imat ćemo priliku pogledati igrani film Danisa Tanovića ''Smrt u Sarajevu'', koji prikazuje događaje u jednom sarajevskom hotelu koji priprema večeru povodom stogodišnjice početka Prvog svjetskog rata u organizaciji Europske unije. Hrvatski redatelj Zrinsko Ogresta donosi nam priču ‘S one strane’, dok ćemo u režiji Danila i Rade Šerbedžije imati priliku pogledati film ‘Oslobođenje Skopja’, adaptaciju istoimene drame Dušana Jovanovića. U natjecateljskom programu gledamo i film ‘Ne gledaj mi u pijat’, hrvatske redateljice Hane Jušić, hit komediju ‘Ministarstvo ljubavi’ Pave Marinkovića, igrani film ‘Lazar’ Svetozara Ristovksog, te ‘Dnevnik mašinovođe’ Miloša Radovića.'', rekla je Lasić.

Uz natjecateljski, MOFF će prikazati filmove i u dokumentarnom programu 'Docuspectre', dječjem programu 'Dječji klasici' te studentskom programu pod nazivom '!hej, studenti studentima'.

Izvršni producent festivala, Ognjen Džinić, je istaknuo kako će ovogodišnji Festiva posjetiti i velik broj glumaca, filmskih djelatnika iz BiH i regije te pozvao sve ljubitelje filma i dobre zabave da se pridruže Festivalu.

Medijima se ispred pokrovitelja Unicredit d.o.o. obratio i Dragan Vujica, direktor regije za poslovanje sa stanovništvom Mostar i zapadna Hercegovina, koji je naglasio dugu tradiciju koju ova grupacija ima s MOFF-om, te dodao kako im je zadovoljstvo podržati jedna ovakav događaj.
Na konferenciji za medije je istaknuto kako su od srijede, 23. studenog, u prodaji i ulaznice koje se mogu pronaći na blagajni Hrvatskog doma herceg Stjepan Kosača.

Inače, 10. MOFF održat će se od 24. do 30. studenog u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača u Mostaru.

 

Kopirati
Drag cursor here to close